מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימה מוקדמת וציפרלקסדנה26/01/2013
שלום רב,
עקב נדודי שינה קשים קיבלתי כדור פאקסט. אחרי שבועיים של טיפול התחלתי לישון טוב, אבל קיבלתי הפרעות דופק הלב (פעימה מוקדמת) שקודם בחיים לא היה לי. הפסקתי את פאקסט וחודשיים הייתי על כל מני כדורי שינה. אחרי חודשיים שוב ניסיתי פאקסט, והכול התרחש כמו שבפעם הראשונה, התחלתי לישון, אבל שוב פעימה מוקדמת. בהמלצת הרופא החלפתי פאקסט לציפרולקס ואחרי 10 ימים של טיפול שוב פעימה מוקדמת.
השאלה שלי, האם אצלי תגובה חריגה לכדורים (פעימה מוקדמת) וצריך זמן עד שזה יעבור, כמו נניח כל מני תופעות לוואי? הרופא שלי ממליץ לקחת קרדילוק 5 מג ביום.
אודה מאוד לתשובותייך.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת וציפרלקס - תגובה
פרופ` דוד רוט27/01/2013תרופות מקבוצה זו SSRI עלולות לגרום לדפיקות לב. כדי לאבחן את הסיבה לדפיקות הלב יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים על ידי הולטר למשל. אם מדובר בהפרעת קצב משמעותית מומלץ להפסיק את מתן התרופה ולא להוסיף תרופה כמו קרדילוק לטיפול בבעיה. אם לעומת זאת אין מדובר בהפרעת קצב משמעותית ניתן להתעלם מהתחושה ו/או להעזר בקרדילוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה27/01/2013שלום דוקטור,
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה. כמובן שבדיקת הולטר נעשתה, וזה התוצאות
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 117
מהירות ממוצעת: 72
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2 - 244 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). בפיזור הומוגני ביממה. ממוקד אחד. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
האם לפי דעתך אני חייבת להפסיק לקחת ציפרלקס או להעזר בקרדילוק (שלושה ימים של טיפול בקרדילוק ללא שנוי)
שוב תודה רבה על תשובתך
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד רוט27/01/2013ההולטר מראה פעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת ולא חייבים לטפל בה. אם הן גורמות לסמפטומים בלתי נסבלים לדעתי עדיף להפסיק את הציפרלקס מאשר לקחת עוד תרופה לטפל בתופעות לואי של תרופה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
דנה28/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)