פעימה מוקדמת וציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימה מוקדמת וציפרלקס
    דנה
    26/01/2013

שלום רב,
    עקב נדודי שינה קשים קיבלתי כדור פאקסט. אחרי שבועיים של טיפול התחלתי לישון טוב, אבל קיבלתי הפרעות דופק הלב (פעימה מוקדמת) שקודם בחיים לא היה לי. הפסקתי את פאקסט וחודשיים הייתי על כל מני כדורי שינה. אחרי חודשיים שוב ניסיתי פאקסט, והכול התרחש כמו שבפעם הראשונה, התחלתי לישון, אבל שוב פעימה מוקדמת. בהמלצת הרופא החלפתי פאקסט לציפרולקס ואחרי 10 ימים של טיפול שוב פעימה מוקדמת.

השאלה שלי, האם אצלי תגובה חריגה לכדורים (פעימה מוקדמת) וצריך זמן עד שזה יעבור, כמו נניח כל מני תופעות לוואי? הרופא שלי ממליץ לקחת קרדילוק 5 מג ביום.

אודה מאוד לתשובותייך.

דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעימה מוקדמת וציפרלקס

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת וציפרלקס - תגובה

פרופ` דוד רוט
    27/01/2013

תרופות מקבוצה זו SSRI עלולות לגרום לדפיקות לב. כדי לאבחן את הסיבה לדפיקות הלב יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים על ידי הולטר למשל. אם מדובר בהפרעת קצב משמעותית מומלץ להפסיק את מתן התרופה ולא להוסיף תרופה כמו קרדילוק לטיפול בבעיה. אם לעומת זאת אין מדובר בהפרעת קצב משמעותית ניתן להתעלם מהתחושה ו/או להעזר בקרדילוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    27/01/2013

שלום דוקטור,
    קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה. כמובן שבדיקת הולטר נעשתה, וזה התוצאות

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
    מהירות מינימלית: 55
    מהירות מקסימאילית: 117
    מהירות ממוצעת: 72
    הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2 - 244 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). בפיזור הומוגני ביממה. ממוקד אחד. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית.
    הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
    הפרעות הולכה: לא נצפו.
    פעילות קוצב:
    שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
    האם לפי דעתך אני חייבת להפסיק לקחת ציפרלקס או להעזר בקרדילוק (שלושה ימים של טיפול בקרדילוק ללא שנוי)
    שוב תודה רבה על תשובתך
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` דוד רוט
    27/01/2013

ההולטר מראה פעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת ולא חייבים לטפל בה. אם הן גורמות לסמפטומים בלתי נסבלים לדעתי עדיף להפסיק את הציפרלקס מאשר לקחת עוד תרופה לטפל בתופעות לואי של תרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור

דנה
    28/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו