טיפול בפרוקור ודרלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בפרוקור ודרלין
    אזולאי רות
    26/02/2013

שלום רב שמי רות אני בת47 ,לאחר ניתוח מסתמים לפני 14 שנה הוחלפו מסתמים מיטרליי ואןרטלי למסתם מכני ,מטופלת בכדורי סינטרום לדילול הדם ,מאוזנת לפני יומיים אירוע של פרפור פרוזדורים עם דופק עד 120 ,אושפזתי בטיפוך נמרץ חשבו לעשות היפוך אך בלילה חזרתי לקצב סינוס אני מטופלת גם בדרלין 10 מג פעמיים ביום כעת הוחך טיפול בפרוקור 400 מג ביום למשך שבוע ולאחר מכן לרדת ל200 מג אני מאוד מאוד חוששת מהתרופה הזו בפרט השילוב עם דרלין למרות שזה בהחלטת הקרדיולוג ובשיתוף היחידה שאלתי היא האם השילוב של פרוקור ודרלין בטווח הרחוק יכול להאיט את הדופק.? האם תופעות לוואי של הפרוקור קשות ואיזה אחוזים?מה דעתך על תרופת מולטק ויעילותה? אשמח דחוף לתשובה.

.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפרוקור ודרלין

הוספת תגובה

• טיפול בפרוקור ודרלין - תגובה

פרופ` דוד רוט
    26/02/2013

פרוקור ניתן לשלב עם דרלין אך מכיון ששתי התרופות מאטות את קצב הלב יש לעקוב אחר קצב הלב ולהפסיק את הדרלין אם הקצב איטי מדי.
    פרוקור הוא התרופה היעילה ביותר כיום לטיפול בפרפור פרוזדורים. לתרופה תופעות לואי רבות אך רובן נסבלות ולא מסכנות חיים. המולטאק יעיל מעט פחות כטיפול בפרפור פרוזדורים, הוא בעל פחות תופעות לואי אך חלקן כן מסכנות חיים כפי שהוכח במחקרים לאחרונה. כמו כן סל הבריאות מגביל את השימוש במולטאק לחולים שטופלו בפרוקור אך נאלצו להפסיק בשל תופעות לואי. לכן מי שלא עומד בקרטריון זה יאלץ לשלם מחיר מלא אם יבקש לרכוש מולטאק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו