חוות דעת תרופתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת תרופתית
    בתיה
    21/04/2013

שלום רב
    אני מטופלת מזה 7 חודשים בטמבוקור 200 מג לפעימות מוקדמות פרוזדוריות שבאות בהתקפים 'מטורפים' ומשבשות את חיי. הטמבוקור לא עוזר תמיד ויש גם ימים גרועים. במקביל נטלתי עם הטמבוקור גם קרדילוק אך מפאת כמה אפיזודות של חסמי הולכה שנצפו בהולטר היא הופסקה. ניסיון טיפולי בריתמקס לא הועיל.

לאחרונה הוצעה לי התרופה verapress SR 120 mg (בשחרור מושהה).
    אודה לחוות דעתכם כדלקמן:
    האם יש סיכוי שהיא תעזור והאם שווה הניסיון (ידוע לי שבמקור היא משמשת בטיפול לבעיות אחרות).
    האם היא תרופה פחות 'חזקה' מהטמבוקור עם פחות תופעות לוואי ולכן עדיפה לטווח ארוך?
    האם ניתן לערוך כל כך הרבה ניסויים (טמבוקור-ריתמקס- טמבוקור ללא קרדילוק - ווראפרס) תוך חודש וחצי? נאמר לי שבלאו הכי בדברים האלה הכול הוא ניסוי וטעייה.

תודה וברכה
    בתיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת תרופתית

הוספת תגובה

• חוות דעת תרופתית - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    21/04/2013

מאחר ומדובר בניסוי ותעיה ניתן לנסות אך הסיכוי שהורפרס יעזור אינו גבוה. אין לה פחות (אך גם לא יותר) תופעות לואי מאשר לטמבוקור. בהחלט ניתן לנסות תרופה זו כעת (לאחר הפסקת הטמבוקור). בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו