מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפוי מהפרעות קצב-יש דבר כזה?שגב14/05/2013
בן-64 סובל מיתר לחץ דם והפרעות שינה כ-26 שנה,טופלתי ללחץ דם בנורווסק -10 מ"ג ביום ,בחודש ינואר עברתי אירוע של הפרעת קצב ואושפזתי ל-3 ימים,לפני השחרור עברתי אקו לב ומבחן במאמץ ולא נמצא דבר,יתר על כן במבחן המאמץ בקשתי מהטכנאית להגביר את המהירות ולהעלות את השיפוע כי לא הרגשתי את המאמץ,-המבחן היה קל,כי שנים רבות עסקתי בריצות קלות וארוכות ובשנים האחרונות אני הולך עשרות ק"מ בשבוע( 3 פעמים בשבוע 11-13 ק"מ כל פעם).
לאחר הארוע הראשון קבלתי-1.25 מ"ג קרדילוק+ 450 מ"ג ריטמקס +100 מ"ג קרטיה(אספרין)ליום,וללחץ הדם הוסיפו לי תיאדדיזיד(משתן) 12.5 מ"ג ליום.
בתחילת חודש מרס החליף לי קרדיולוג מומחה את הריטמיקס לטמבוקור 50 מ"ג פעמיים ביום ואת הקרדילוק העלה ל-2.5 מ"ג,
בסוף מרץ,הוריד לי הקרדיולוג את האספרין ואת הקרדילוק צימצם ל-1.5 מ"ג.
ממשיך להקפיד על הליכה של 11-13 ק"מ בשבוע,מקפיד בהליכה לא לעבור דופק יותר מ-130 בדקה(% 75 מתפוקת הלב-מרגיש שיכול ללכת מהר יותר ובדופק גבוה יותר,אבל שומר על קצב של-130 דופק) מרגיש טוב,אין סימנים של הפרעת קצב ובימים שאני הולך לחץ הדם יורד מתחת ל-120/80 .
השאלה האם פעם לא אצטרך את הקרדילוק והטמבוקור? האם יש מקרים בספרות הרפואית שאנשים "יצאו מזה"??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי מהפרעות קצב-יש דבר כזה? - תגובה
פרופ` דוד רוט14/05/2013יש סוגים רבים של הפרעות קצב. כדי לענות על שאלתך יש לדעת באיזו הפרעת קצב מדובר. לפי הטיפול שאתה מקבל סביר שמדובר בפרפור פרוזדורים. אם אכן כך מדובר בהפרעת קצב שלא מבריאים ממנה. היא עלולה להופיע מזמן לזמן. התרופות מקטינות את מספר הארועים אך לא מונעים לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להתרפא מהפרעות קצב?
שגב16/05/2013לד"ר רוט-תודה על התשובה,
בסיכום השחרור מהאשפוז השני שלי ב-14/2/2013 (אושפזתי מ-12/2/2013 )נרשמה האבחנה-REC.PAF ,בנוסף נרשם בסיכום השחרור שבנוסף לאקו לב ומבחן מאמץ שנעשו לי והיו תקינים,נבדקו גם תפקודי בלוטת התריס ונמצאו תקינים.
אז-ברשותך אני שואל שוב,אם כל הבדיקות היו תקינות,הורדו וצומצמו לי חלק מהתרופות,(לוקח רק 1.25 מ"ג קרדילוק ו-100מ"ג טמבוקור) אני מתאמן בהליכה במאמץ בינוני(דופק-עד 130 כ-% 75 מתפוקת הלב) 11-13 ק"מ בכל פעם,מדוע שלא אוכל להוריד בעתיד את הקרדילוק והטמבוקור.?,,,האם אבלציה תפתור את הבעיה?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להתרפא מהפרעות קצב? - תגובה
פרופ` דוד רוט16/05/2013הנטיה לפרפור פרוזדורים לא חולפת, התרופות מקטינות את הסיכוי שהפרפור יופיע שוב והפסקתן תגדיל את הסיכוי שהפרפור יחזור. אבלציה גם כן לא מוצלחת ב 100% יש לי מספר חולים שלאחר אלבציה חזרו לפרפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר רוט-לצערי לנורווסק התרגלתי
שגב19/05/2013אתרגל גם לטמבוקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)