תשובת הולטר לב נוסף שביצעתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובת הולטר לב נוסף שביצעתי
    שירה
    06/06/2013

ד"ר שלום רב,

בהמשך למייל קודם שלי אליך, להזכירך סימפטומים מתמשכים של תחושת רטט או ויברציה כבר עשרה חודשים באופן רצוף 24 שעות ביממה וכבר ענית לי במייל קודם שזה לא יכול להיות מדום סינוס. אין עדיין אבחנה לסימפטומים שלי.

בכל אופן הקדמתי התור שלי למרפאת הפרעת קצב בבי"ח והקרדיולוג שראה את ההולטר קבע ישר שאני צריכה קוצב לב, וקבע לי תור לניתוח.
    לאחר התייעצות שלו עם רופא אחר לדבריו, התבקשתי לבצע הולטר לב נוסף ותוצאותיו תקינות לחלוטין בהשוואה להולטר הראשון ולהלן תוצאותיו:

הקצב הבסיס:סינוס
    מהירות מינימאלית = 49 לדקה
    מהירות מקסימלית = 147
    מהירות ממוצעת =77

הפרעות קצב חדריות VPCS=לא נצפו
    הפרעות קצב על חדריות APCS= נצפו סה"כ 2 בודדים.
    הפרעות הולכה = לא נצפו
    שינויים משמעותיים בקטע ST=לא נצפו

מה דעתך? מה זה אומר עכשו כשהכל תקין? איך כעט מתייחסים לממצא של ההולטר הראשון האם כממצא שהיה וחלף? מה זה אומר שכעט אין לי הפרעת הולכה? איך יודעים כעט איזה מההולטר שבוצע הוא בסדר ואיזה לא בסדר? מה עושים בהמשך? אם בכלל?

מכיוון שכפי שכתבת לי שהסימפטומים שלי אינם מתאימים לדום סינוס, האם לדעתך הם בכלל יכולים להיות קשורים לבעיה לבבית?
    ביצעתי אקו לב שיצא תקין, א.ק.ג. תקין וכעט הולטר לב הנוכחי יצא תקין, יש בדיקות נוספות לדעתך שעלי לבצע על מנת לשלול בעיה לבבית?

מודה מראש על סבלנותך ותשובתך.

ב ב ר כ ה

אודה לתשובתך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובת הולטר לב נוסף שביצעתי - תגובה

פרופ` דוד רוט
    06/06/2013

הולטר מקליט קצב לב במשך יממה אחת בלבד. לכן אם יש דום סינוס פעם בשבוע יתכן שבהולטר אחד יופיע ובשני לא. דום סינוס הגורם להפסקת דופק של יותר מ 3.0 שניות נחשב למשמעותי, לכן ככל הנראה הומלץ על קוצב לב. עליך לדון בנושא עם הקרדיולוג במרפאת הפרעות הקצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו