פירפור פרוזדורים - ארוע חד פעמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירפור פרוזדורים - ארוע חד פעמי
    אורי
    19/08/2013

היי,
    בן 41 בריא לחלוטין.עושה ספורט קבוע - הליכה מהירה וריצה קלה 3 פעמים בשבוע.
    לפני כשמונה שנים בהיותי בן 33 עברתי אירוע חד פעמי של פרפור פרוזדורים במהלכו אושפזתי ליממה וחצי וטופלתי בריתמקס 300 מ"ג + זריקות לדילול הדם.
    לאחר שחרור טיפל בי ד"ר אילן כיציס (הנהדר) והסביר לי שחיי נמשכים כרגיל ועלי להתנהג כמי שעבר תאונת דרכים קלה ויצא ללא שריטה... פשוט לשכוח ולעבור הלאה.
    בכל מקרה וליתר ביטחון תמיד יש אצלי כדורי ריתמקס 300 מ"ג ונאמר לי שבזמן אירוע יש לקחת כדור 300 מ"ג אחד וכעבור 3 שעות עוד כדור ולראות האם זה עוזר.

ואכן מאז לא חזר הפרפור למרות שמידי פעם אני חש הפרעת קצב של שניה וזה חולף מיד ואולי זו בעצם החסרת פעימה ? אני לא יכול להבחין.
    היום חשתי פתאום למשך כמה שניות שוב פרפור שחלף מיד כלא היה....
    שאלותי - במקרה וחוזר שוב אירוע דומה שלא חולף תוך כמה שניות האם אכן נהוג לקחת מיד כדור 300 מ"ג אחד וכעבור 3 שעות עוד אחד ובמידה ולא עבר רק אז לפנות למיון ? או שאולי כדאי להמתין בשקט זמן מה ורק אז להחליט ?
    מה בענין מדללי דם ? מה מומלץ לקחת מיד כדי למנוע סיכון של כריש דם ?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פירפור פרוזדורים - ארוע חד פעמי - תגובה

פרופ` דוד רוט
    19/08/2013

אם התחושה נמשכת שניות מספר כלל לא בטוח שזה פרפור ובכל אופן אין צורך לקחת ריתמקס במקרה כזה. רק פרפור שנמשך לפחות מספר דקות ברציפות הופך את נטילת הריתמקס לכדאית. הטיפול בנוגד קרישה מומלץ לאנשים בסיכון לתסחיפים בשל הפרפור. אם אתה בן 41 ובריא הרי שאתה לא בסיכון כזה ולכן אין צורך במדלל דם. כמובן שעליך להיות במעקב קרדיולוגי קבוע לפחות פעם בשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו