תוצאות הולטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות הולטר
    אבי
    22/08/2013

שלום
    אבקש להבין אם יש בעיה בתוצאות ההולטר (24 שעות). אני בן 60

VPC 5 בודדים במשך הבדיקה
    APC 529 בודדים ו- 2 זוגות במשך הבדיקה
    הפרעות הולכה - לא נצפו
    שינויים משמעותיים בקטע ST - לא נצפו

מהירות מינימלית - 38, מקסימלית - 111, ממוצעת - 54
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הולטר

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר - תגובה

פרופ` דוד רוט
    22/08/2013

ההולטר מראה פעימות מוקדמות שאינן מסוכנות. המהירות המינימלית 38 בדקה אני מניח שהוקלטה בזמן שינה ואז מדובר בממצא תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

משה
    24/08/2013

אני בן 78 ולפי תוצאות בדיקות בעבר ובהווה סובל מפעימות מוקדמות רבות (vpcs חד מוקדיים) וכן לעתים ביגמיניה שיכולה לגרום לברדיקרדיה אפקטיבית ולדברי הרופא יכולה לתרום להרגשה כללית של חולשה (בעבר החולשה והפעימות המוקדמות חלפו במאמץ אולם היום כבר לא). עדיין אני מתפקד די בסדר ואת הפעימות איני מרגיש כלל. לפי המלצת רופא איני לוקח את הקרדילוק שרשמו לי בעבר ומתנהל ללא תרופה. אני לוקח רק מיקרופירין 75 לאחר שעברתי מספר ארועים מוחיים חולפים מהירים ומאז המיקרופירין לא חזרו. לדברי הרופא הדופק האפקטיבי שלי הוא 45 לא סדיר בגלל הפעימות המוקדמות. ל"ד תקין 120/60. הרופא יעץ לי, כל עוד אוכל, להתנהל ללא תרופות. אם החולשה תתגבר הציע לי טמבוקור ואם זו לא תעזור או תחמיר את הברדיקרדיה לקחת מקסילטין. לאור המידע מפורום זה, למיטב הבנתי עדיף להתחיל בקרדילוק (פחות מסוכן). האם הקרדילוק יכולה לעזור במקרה שלי? האם יכולה להזיק? אודה מאד על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות - תגובה

פרופ` דוד רוט
    24/08/2013

פעימות מוקדמות הן תופעה לא מסוכנת ולכן לא חייבים לטפל בהן. הטיפול ניתן במקרים בהם הסמפטומים שהם גורמות בלתי נסבלים.
    במידה ומחליטים לטפל בפעימות המוקדמות מתחילים בתרופות הפחות מסוכנות למשל קרדילוק. אבל אם הדופק מלכתחילה 50 בדקה או פחות לא מומלץ להתחיל תרופה כזו שמאטה את הדופק עוד יותר. התרופות האחרות כמו טמבוקור או ריתמקס בעלות פוטנציאל לתופעות לואי מסוכנות ולכן יש לשקול היטב האם כדאי להתחיל טיפול בתרופה כזו כאשר מדובר בפעימות מוקדמות בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו