מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות - פעימות מוקדמותגל29/08/2013
שלום רב,
מאובחנת כסובלת מפעימות מוקדמות ממקור חדרי ועלייתי. בימים אלו מחוברת ללופ ריקורדר. ממצאים עד כה הראו פעימות מוקדמות, המופיעות בד"כ כבודדות או בזוגות נקלטו גם שני אירועים של 4-5 פעימות ברצף.
בדיקות דם כולל ב. התריס תקינות לחלוטין. אקו לב תקין לחלוטין. מבחן מאמץ- תקין למעט פעימות מוקדמות במהלכו. לחץ דם - נמוך מאד לא עובר את ה-98/56 בעיקר נמוך בשעות הערב.
לעיתים חווה אירועי סינוס טריכרדיה. דופק מהיר שמגיע במנוחה עד 106. וגם אחרי מאמץ דופק מהיר . אירוע זה יכול להימשך כשעה. לפי ממצאי הלופ ריקורדר - האירועים לא מלווים בהפרעת קצב .
לעיתים חשה מעין אי יציבות גופנית (זו לא סחרסורת במובן הרגיל), כאבי ראש וקצת קוצר נשימה.
האם בהינתן ממצאים תקינים בבדיקות - אני יכולה לשלול בעית לב? האם הפעימות המוקדמות גורמות לסינוס טריכרדיה? ואם לא מה הגורם לסינוס טריכרדיה?
האם כדאי לשקול טיפול תרופתי או בדיקות נוספות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט29/08/2013אם האקו תקין ומבחן המאמץ תקין אין סכנה בפעימות המוקדמות.
פעימות מוקדמות כשלעצמן לא גורמות סינוס טכיקרדיה. אם הן גורמות לחרדה החרדה יכולה לגרום לסינוס טכיקרדיה.
טיפול תרופתי כדאי רק אם הפעימות המוקדמות גורמות לסמפטומים משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל02/09/2013שלום רב,
אני מבקשת לציין כי בשבוע האחרון יש התגברות של הפעימות המוקדמות. כמעט כל שעה אני חווה פעימה מוקדמת ולעיתים זה מגיע בזוגות (אני מחוברת ללופ ריקורדר).
היו גם אירועים של 3-5 ברצף של פעימות מוקדמות ממקור חדרי. אקו לב לפני שבועיים תקין.
בסוף שבוע היו כשלוש שעות של פעימות מוקדמות כל 2 דקות, פעימה בודדת או בזוג.
אני מוטרדת מאד מהתגברות הפעימות המוקדמות.יש לציין כי בעת הליכה זה לא מופיע אבל לפעמים אחרי או בזמן אוכל, כשאני מתכופפת בפתאומיות או בקימה מישיבה לעמידה. אני מודאגת מהעליה באירועי הפעימות המוקדמות (מרביתן ממקור חדרי). האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד רוט02/09/2013אם לפי האקו הלב תקין מבנית ותפקודית ומבחן המאמץ תקין לחלוטין וגם תרשים אקג רגיל תקין לחלוטין (כלומר קרדיולוג ראה את תוצאות הבדיקות כולן ואישר כי הן תקינות) הרי שאין סיבה לדאגה. אם לא נבדקת על ידי קרדיולוג יש לקבוע פגישה ולהגיע עם תוצאות כל הבדיקות כולל אקג רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)