כאבי חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי חזה
    רן
    13/10/2013

שלום רב,

לפני כ-4 חודשים פניתי למיון בשל כאבי חזה (באזור הלב). במיון אמרו לי שזה יכול להיות אולי שריר מתוח או גירוי בלב.

מאז עברו 4 חודשים ולא חל שיפור. אז פניתי לרופא משפחה והוא הפנה אותי לעשות בדיקות דם, שהיו תקינות, חוץ מויטמין D נמוך (18, וכתוב שזה צריך להיות מעל 75), צילומי חזה וצלעות שהיו תקינות, וגם אקו לב.

עכשיו לגבי האקו, הכל תקין חוץ מאי ספיקה אאורטלית מזערית, וגם בסיכום כתבו שפרט ל AR מזערי הבדיקה בגבולות התקין.

אי ספיקה אאורטלית נשמע לי די רציני. האם זה באמת תקין, אין צורך בבירור עמוק יותר?

והאם יש לכם המלצה כלשהי כיצד כדאי להמשיך בבירור של מה גורם לכאבי החזה?

תודה רבה,
    רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חזה

הוספת תגובה

• כאבי חזה - תגובה

פרופ` דוד רוט
    13/10/2013

אי ספיקה מזערית אינה בעלת משמעות. כדאי לבצע אקו חוזר בעוד כשנתיים אם לא תהיה החמרה זה מאשר כי אין לממצא זה משמעות.
    כדאי שתפנה לקרדיולוג שיעריך את כאבי החזה ולפי הרשמותו יחליט אם דרושות בדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

רן
    20/10/2013

תודה על תשובתך.

חזרתי לרופא משפחה אם תוצאות הבדיקות שציינתי בהודעה הראשונה.

הוא אמר שכרגע אין צורך בבירור אצל קרדיולוג, ואמר שאני צריך לעשות מיפוי עצמות.

האם לדעתך יש כל רלוונטיות בין התסמינים שלי למיפוי עצמות? זה נשמע לי קצת לא קשור, אבל רציתי לברר איתך אם לדעתך יש צורך לבצע את הבדיקה הזאת? או שעדיף להתעקש על הפניה לקרדיולוג?

תודה שוב,
    רן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה... - תגובה

פרופ` דוד רוט
    21/10/2013

אתה צריך לברר עם הרופא מדוע הוא הפנה אותך למיפוי עצמות. מיפוי עצמות כשמו כן הוא בוחן את העצמות כלומר יכל לגלות האם יש תהליך בעצמות הגורם לכאב.
    לגבי קרדיולוג לדעתי ניתן לפנות גם ללא הפניה מרופא המשפחה יתכן שזה תלוי בקופת החולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו