נורמיטן והפרעות קצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נורמיטן והפרעות קצב
    שגב
    21/10/2013

בן 64 ,סובל מיתר לחץ דם,הפרעות קצב,הפרעות שינה ופרוסטטה מוגדלת,לחץ הדם והפרעות השינה מעל -20 שנה,הפרעות הקצב נתגלו בינואר השנה,
    ללחץ הדם נוטל נורווסק/אמלודיפין-10 מ"ג ,הולך 2-3 פעמיים בשבוע ולחץ הדם מאוזן,להפרעות השינה נוטל קסנקס-0.5 מ"ג וסירקדין(מלטונין)2 מ"ג,לפרוסטטה-מינרין מלט-120 מק"ג מתחת ללשון לפני השינה.

להפרעות הקצב קיבלתי קרדילוק-1.25מ"ג +טמבוקור 50 מ"ג פעמיים ביום והפרעות הקצב -נעלמו ולחץ הדם השתפר יותר.

אלא שהקרדילוק פגע בתפקוד המיני(ביטל את השפעת הסיאליס),הקרדיולוג המליץ לקחת נורמיטן -25 מ"ג במקום הקרדילוק וכאן התעוררה הבעיה.

הנורמיטן -25 מ"ג מוריד לי את הדופק מתחת ל-50 (עד-42 )ואז מופיע ע"ג הצג של המכשיר למדידת ל.ד. סימן להפרעות קצב.

אחרי בדיקות רבות מסתבר שברגע שהדופק יורד מתחת ל-53 מופיע הסימון של הפרעת הקצב,מ-53 ומעלה אין סימן על המכשיר,
    כשהדופק היה מתחת ל-53 בחנתי את העניין ע"י העלאת הדופק בעליה וירידה במדרגות,או הליכה מהירה במשך חצי דקה,ברגע שהעלתי את הדופק הסימון להפרעות קצב-נעלם.

בנוסף עלי לציין שלאחר שבוע של שימוש בנורמיטן אני לא נזקק לטמבוקור,גם את נושא הטמבוקור בדקתי,גם אם אני לוקח עם הנורמיטן טמבוקור והדופק יורד מתחת ל-53 המכשיר מראה הפרעות קצב.

הערה חשובה-הפרעות הקצב נראות רק על המכשיר,אבל בשום מקרה לא בבדיקה של שתי אצבעות על עורק הצוואר,(לפני הנורמיטן,אם היו הפרעות קצב הם אובחנו על ידי בבדיקה בעורק הצוואר,

יכול להיו שהבעיה רק במכשיר הבדיקה הדיגיטלי (של חברת מיקרולייף)המראה סימני הפרעת קצב מדופק מסוים ומטה?

הורדתי את המינון בנורמיטן מ-25 מ"ג ל-12.5 מ"ג והתוצאות היו דומות(פרט לכך שהדופק ירד רק עד-47 )

לסיכום-
    גם הנורמיטן מפריע לתפקוד המיני,הרווחתי את השימוש בטמבוקור(או שאני טועה) וסימני הפרעות הקצב מופיעים מ-530 ומטה.

שאלותי-

א.לחזור לקרדילק והטמבוקור?

ב.האם יש בעיה אחרת שהדופק מורד מתחת ל-50 ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נורמיטן והפרעות קצב

הוספת תגובה

• נורמיטן והפרעות קצב - תגובה

פרופ` דוד רוט
    21/10/2013

מכשיר דיגיטלי למדדת לחץ דם מודד דופק בלבד לכן אם הוא מתוכנת להתריע כאשר הדופק יורד מתחת ל 50 בדקה הוא יעשה זאת וזה לא אומר שיש הפרעת קצב.
    אם הדופק יורד מתחת ל 50 צריך להפחית את מינון חוסם הבטא (קרדילוק או נורמיטן)
    הטמבוקור לא מוריד את קצב הלב.
    לגבי איזה שילוב תרופתי לקחת לא אוכל ליעץ לך כאן. אתה צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר ל.ד. והתראה על הפרעת קצב.

שגב
    21/10/2013

לד"ר רוט

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית.

לגבי ההתראה על הפרעות קצב על צג המכשיר למדידת ל.ד. -

,בכל פעם שאני מרגיש הפרעות קצב אם זה ע"י הלמות לב שאני שומע,או בדיקה

ב-2 אצבעות על עורק הצוואר,המכשיר לבדיקת לחץ הדם מאשר את הפרעת הקצב (עם סימן הגרף שמהבהב) גם אם הדופק מגיע ל 80-90 ,לצערי חוויתי ב-10 החודשים

האחרונים מס' פעמים הפרעות קצב ולמדתי לטפל בהם ,לקחתי 2 כדורי טמבוקור(ע"פ הנחיית הקרדיולוג) ושכבתי ולאחר 50-60 דקות הפרעת הקצב חולפת והסימן על צג המכשיר נעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו