מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקרדיולוקים הנפלאים שלום!,החלפת ,,,שגב02/03/2014
קרדילוק וטמבוקור עקב בעיות ספציפיות,
סובל מלחץ דם גבוה,הפרעות קצב,הפרעות שינה וערמונית מוגדלת ,להפרעות שינה אני לוקח כדור שינה בשם טרזודיל.עקב הודעתכם שיש אינטראקציה בין הטרזודיל לטמבוקור ,פניתי לקרגדיולוג המומחה והטמבוקור הוחלף בפרופקס(ריתסמקס)..
עקב בעיות בתפקוד המיני הקרדיולג הציע לי לקחת נורמיטן במקום קרדילוק,זה לא השפיע ,הצעתם לי לבדוק עם הרופא שלי כדורים ממשפחת וראפמיל,נסיתי איקאקור 80 ו-160 מ"ג גם לא עזר ,הקרדיולוג רשם לי ורפרס 120 מ"ג לקחתי גם 120 ו-240מ"ג וגם לא עזר בהורדת הדופק ולא הוריד לחץ דם יותר ממה שהאמלודיפין מוריד זה -16 שנה,בנוסף מובטח לי בעלון לצרכן "ששימוש ממושך בורפרס עלול לגרום לנפיחות בחניכיים(הפרפלזיה),בעיה שכבר יש לי אותה בחניחיים זה מס' חודשים, ואני מתאר לי שהורפרס רק יחמיר אותה.
ר.נ.-האם יש תרופה אחרת שיכולה להוריד דופק במקום הקרדילוג מבלי לעשות בעיות במקום אחר?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה-טעות בכותרת ,לקרדיולוג
שגב02/03/2014לקרדיולוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להאטת דופק - תגובה
פרופ` דוד רוט02/03/2014יש עוד תרופה מהקבוצה של ורפרס ששמה דילאטאם או דילטיאזם. אולם גם היא עלולה לגרום היפרפלזיה של החניכיים.
תרופה בשם דיגוקסין יכולה להאט את קצב הלב אך יעילה פחות מחוסמי בטא (קרדילוק, נורמיטן) או חוסמי קלציום (ורפרס, דילאטאם).
יש תרופה חדשה בשם Ivabradine או בשם מסחרי Coralan אשר מאטה את הקוצב הטבעי של הלב (הסינוס) תרופה זו מועילה לאנשים הסובלים מדופק מהיר ואי ספיקת לב.
תרופה זו לא תועיל להאט מהירות של הפרעות קצב.
כדי לבדוק אם מי מהתרופות הללו מתאימה לך עליך לפנות שוב לקרדיולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוט תודה על תשובה המהירה - תגובה
פרופ` דוד רוט03/03/2014אמנם אין תרופה ללא תופעות לואי, אך תופעות הלואי של כל תרופה מתרחשות באחוז נמוך מהנוטלים אותה. כך למשל תרופה עם פוטנציאל לגרום לעצירות תעשה זאת ב 10% מהמקרים. תרופה שגורמת לתופעות לואי ב 100% מהנוטלים אותה- מן הסתם לא תיכנס לשימוש. כמו כן התועלת בתרופה עולה ברוב המקרים על הסכנה הנובעת מתופעות הלואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שגב04/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)