פעימות ודופק מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות ודופק מהיר
    גל
    26/03/2014

שלום רב,
    כתבתי כבר בפורום את המקרה שלי:
    מזה כשנתיים + סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות (לפי ממצאי הולטר ולופ ריקורדר) וכן מטכיקרדיה. בתחילה לא קיבלתי טיפול תרופתי אך בעקבות אירוע VT קצר ודופק מהיר הקרדיולוג המליץ על נורמיטן במינון 25 מ"ג ומעקב באמצעות אקו לב והולטר.
    לפני כחודש וחצי ביצעתי אקו לב שיצא תקין לגמרי. בכל בדיקות האקו הן יצאו תקינות גם בעבר. גם בדיקות דם תקינות לחלוטין כולל ב. התריס.
    הולטר ליממה ולופ ריקורדר מראה תמיד מצב של פעימות מוקדמות כאמור בעיקר חדריות (זוגות, בודדות ושלשות) ולעיתים דופק מהיר.

ועכשיו להווה: בימים האחרונים אני מרגישה שהנורמיטן לא עוזר כבעבר.היו לי תקופות יותר רגועות, אך בשבוע הזה כמעט כל ערב במצב של מנוחה מוחלטת (ישיבה על הספה) מתחילות פעימות מוקדמות ואז אחרי כמה אירועי פעימות כאלה מתחיל דופק מהיר (91 ) . אני לוקחת חצי נורמיטן נוסף על המינון הרגיל (כדור ליום/25 מ"ג) אך לוקח הרבה זמן עד שמשפיע ובינתיים עד ההשפעה הדופק עולה ויורד (91 יורד ל-78 ואז ל-69 ואז שוב עולה ל85)והפעימות לא מפסיקות כל כך מהר. כיוון שיש לי מכשיר לשידור למוקד שידרתי את הפעימות והן מופיעות בשלשות ממקור חדרי.

האם הדופק המהיר קשור לפעימות המוקדמות ואין בכך סכנה ?(כאמור בדיקות אקו תקינות) האם יכול להיות שהנורמיטן כבר לא משפיע וצריך לעבור לתרופה אחרת? בעבר הקרדיולוג חשב על קרדילוק אך לבסוף נתן נורמיטן.
    האם כדאי לשקול להחליף לקרדילוק או שזה מאותה משפחה וכדאי לשקול משהו אחר לגמרי? תודה. מצטערת על ההרחבה אך חשוב לי לקבל הכוונה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעימות ודופק מהיר

הוספת תגובה

• פעימות ודופק מהיר - תגובה

פרופ` דוד רוט
    26/03/2014

דופק של 90 אינו מסוכן ולא סביר שקשור לפעימות מוקדמות. נורמיטן וקרדילוק שניהם מקבוצת חוסמי הבטא. בכל זאת יתכן שקרדילוק ישפיע טוב יותר. כדאי שתחזרי לקרדיולוג שישקול אפשרות לשינוי טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גל
    26/03/2014

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו