הפרעות קצב,פרפור פרוזדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב,פרפור פרוזדורים
    א
    02/05/2014

שלום רב
    אני בן 65 גימלאי.מטופל 30 שנה ביתר לחץ דם.לפני כ-25 שנים היה לי התקף של פרפור פרוזדורים קיבלתי זריקה במחלקה קרדיולוגית של מרפאה אזורית והפרפור נפסק לאחר שעה.לאורך השנים היו לי מספר פרפורים עם דופק מאד מהיר(בגלל המהירות לא הצלחתי למדוד אותו)-הפרפורים פסקו מאליהם לאחר 10-30 דקות. לפני 3 שנים היה לי פרפור עם דופק מהיר מאד והגעתי למרכז רפואי שם אושפזתי ל-3 ימים עם אינפוזיה של פרוקור ו-2 קלקסן 80.
    שוחררתי עם פרפור ולקחתי פרוקור +זריקות קלקסן. הפרפור הסתיים לאחר שבוע. במשך 3 השנים הבאות טופלתי בריתמקס 300 כל 12 שעות(במקום בפרוקור)בנורמיטן 25 כל 12 שעות ובקרטיה.
    בתחילת שבוע זה היה לי פרפור עם דופק של 90-100 .מאחר והייתי 8 שעות לאחר נטילת הריתמקס נטלתי 2 כדורי ריתמקס 300 ביחד ולאחר 3 שעות כשהפרפור לא נפסק נסעתי למרכז רפואי שם קיבלתי קלקסן 100 ו-5 שעות לאחר הופעת הפרפור הוא הפסיק בעצמו וחזרתי לסינוס.
    אז שוחררתי הביתה עם הנחיה לקחת מדללי דם אני לוקח כבר יומיים 2 כדורי פרדקסה 150 (כדור אחד כל 12 שעות)
    3 שאלות לי אליכם: 1.האם אני צריך להמשיך לקחת קרטיה?

2.מכיוון שאני מאד מודע לנושא הפרעות הקצב ומיד מרגיש בכל שינוי,האם זה יהיה הגיוני לא לקחת מדללי דם (אלא רק קרטיה) ואם יהיה לי פרפור פרוזדורים לקחת אז את הפרדקסה.
    3. בארוע של פרפור פרוזדורים, אחרי כמה שעות נוצר הסיכון להתפתחות קריש דם?

סליחה על אורך ה"סיפור" ותודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות קצב,פרפור פרוזדורים - תגובה

פרופ` דוד רוט
    02/05/2014

במידה ולא סבלת מביטוי של מחלה כלילית (התקף לב, צנתור עם תומכן ניתוח מעקפים) בשנה אחרונה אתה לא צריך לקחת אספירין (קרטיה) כיון שאתה נוטל פרדקסה.
    את הפרדקסה יש ליטול באופן קבוע ולא רק כאשר חשים בפרפור. המטרה של הפרדקסה היא מניעת ארוע מוחי כתוצאה מפרפור. הטיפול יעיל רק אם הוא ניתן באופן קבוע.
    מקובל להניח שקריש דם מתחיל להווצר לאחר 48 שעות של פרפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה והמלאה!!!

א
    02/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו