חיסון נגד דלקת ריאות גורם להפרעות-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד דלקת ריאות גורם להפרעות-
    שגב
    09/05/2014

קצב,או פעימות מוקדמות.?

בן-65,סובל מ-י.ל.ד,הפרעות קצב והפרעות שינה,נוטל ללחץ דם אמלודיפין,להפרעות קצב-2.5 מ"ג קרדילוק+50 מ"ג טמבוקור -פעמיים ביום,להפרעות שינה-1מ"ג קסנקס.

בביקור שגרתי אצל רופא המשפחה לפני כשבועיים(27/4 בבוקר) קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות ושכחתי ממנו,בימים שני ושלישי גם עשיתי אימון הליכה מתונה של -10 ק"מ כל יום,לחץ הדם היה מצוין(ממוצע-110/70),הדופק היה רגיל(כ-65-70 בשעה הראשונה לאחר האימון ואחר כך יורד ל 55-60)ולא היו שום סימנים להפרעות קצב,

ביום שלישי בערב-פתאום מופיע על המכשיר לבדיקת לחץ הדם סימן להפרעות קצב(אני יודע שהסימון על המכשיר-לא מדויק,אבל כשהוא מופיע ב 4-5 בדיקות רצופות,הוא מדאיג),בדקתי גם עם 2 אצבעות על עורק הצוואר ואכן זיהיתי את הפרעות הקצב,בנוסף קבלתי גלי חום עם הזעות(תופעה חדשה)נטלתי עוד 50 מ"ג טמבוקור בנוסף למנת הערב+ 1.25 מ"ג קרדילוק,לאחר כשעתיים ההפרעות נרגעו מעט,אבל לא פסקו,נטלתי את כדורי השינה-שעזרו עוד מעט והלכתי לישון,
    בבוקר-עם השכמתי,אני בודק בעורק הצוואר-עדיין יש הפרעות,נטלתי את מנת הבוקר וההפרעות לא פסקו וההזעות חזרו,

נסעתי למרפאת קופת חולים,חיברו אותי מיד למכשיר א.ק.ג. והמכשיר לא מראה שום בעיה,הרופאה שבדקה אותי ראתה את הזיעה ושמעה את ההפרעות בבדיקה עם הסטטוסקופ,אבל לפי מכשיר ה-א.ק.ג לא היו סימנים.

בגלל תופעת ההזעה החליטה הרופאה לפנות אותי לחדר מיון,שם שוב מכשיר הא.ק.ג לא הראה דבר,בקשתי בדיקה נוספת וגם בבדיקה השניה לא נראו סימנים,שאלתי את הרופא מדוע בבדיקה בצוואר אני מרגיש הפרעות קצב,נענתי-"זה שום דבר" שאלתי אם יש קשר בין ההזעות לחיסון נגד דלקת ריאות ,נעניתי שלא.

בהמתנה לתוצאות בדיקות הדם שאלתי את אחד האחיות היא טענה שזה כנראה-פעימות מוקדמות ,"אבל תשאל את הרופא".

גם בדיקות הדם לא הראו דבר ושוחררתי.
    למחרת ההזעות חלפו ,אבל על המכשיר לבדיקת לחץ דם ובבדיקה על עורק הצוואר ,ברוב הבדיקות מופיעים סימנים של הפרעות קצב,או פעימות מוקדמות.

מה עלי לעשות נגד הפעימות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות גורם להפרעות- - תגובה

פרופ` דוד רוט
    10/05/2014

חיסון נגד דלקת ריאות לא גורם לפעימות מוקדמות. לפי תאורך סבלת מפעימות מוקדמות גם לפני שקיבלת חיסון. פעימות מוקדמות אינן מסוכנות ולכן אין חובה לטפל בהן. אם מחליטים לטפל קרדילוק הוא בחירה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו