דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק
    שי
    30/06/2014

שלום
    מתנצל מראש על האורך

אני בן 41 בריא לא מעשן מבצע פעילות גופנית ברמה מתונה
    להלן סיפורי .לפני 3 וחצי שנים הופיע פתאום בבוקר פרפור פרוזדורים עד לדופק 180 ניגשתי למיון קיבלתי איקאקור וכעבור שעה וחצי היתי בבית .(יש לציין שאנני שותה קפה או ובאותו שבוע ויום לפני שתיתי כמה פחיות רד בול )המליצו לי על בדיקות אקו לב והולטר שיצאו תקינות למעט כמות קטנה של פעימות מוקדמות.

לפני שנה וחצי הופיעו לי פעימות מוקדמות במשך כחודש .ביצעתי אקו לב במאמץ שהיה תקין הושג דופק מטרה ללא שינוי באקג הפעימות הפסיקו וחזרתי לחיי כרגיל

לפני כחודשיים לאחר פעילות במכון כושר ועם שעון דופק שמתי לב שהדופק יותר גבוה מהרגיל בסביבות 130 מייד נלחצתי אז הוא עלה ל 155 .ניגשתי למיון עשו אקג תקין על דופק 120 (יש לציין שאני לחוץ שאני מרגיש משהו)טרופונין תקין קיבתי ואבן והדופק ירד ל80 .המליץו לי לעשות ארגומטריה .עשיתי יצא תקין .על חשבוני עשיתי צנטור וירטואלי שיצא תקין לחלוטין

שאלתי היא האם אני נחשב לאדם בריא או אדם עם בעיית לב כלשהיא ?אני שואל זאת כי כל פעם שצריך למלא טפסים על מצב בריאות שמגיעים ללב אני לא יודע מה לענות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• דופק - תגובה

פרופ` דוד רוט
    30/06/2014

לפי תאורך הבעיה הרפואית היחידה שאתה סובל ממנה היא פרפור פרוזדורים התקפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

שי
    01/07/2014

פרפור פרוזדורים היה לי רק פעם אחת לפני 3.5 שנים כל פעם שהיה לי דופק מהיר היה קצב סינוס רק מהיר גם השבוע היה לי דופק מהיר לאחר אימון כושר קיבלתי מכשיר למעקב אחר הפרעות קצב שידרתי מהמכון כושר על דופק קרוב ל 140 ונאמר לי תקין רק גבוה לאחר חצי שעה ירד ל 80 אז אם ככה אני לא סובל מפרפור התקפי כי היה לי רק פעם אחת לפני 3.5 שנים האם אני צודק

והאם זה נחשב למחלה שעליי לציין בעת מילוי שאלון כלשהוא על מצב בריאות

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו - תגובה

פרופ` דוד רוט
    01/07/2014

יתכן שהיה פרפור רק פעם אחת אך מאידך יתכן שהרגשת בפרפור רק פעם אחת והיו עוד ארועים שלא הרגשת בהם. זו תופעה ידועה אצל אנשים עם פרפור התקפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור

שי
    02/07/2014

האם יכול להיות פרפור עם דופק סדיר ? כי כאשר היה לי נעשה אקג וגם בבית יש לי מכשיר שמשדר קיבלתי אותו לשם כך וכל השידורים היו תקינים
    רק הדופק היה מהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור - תגובה

פרופ` דוד רוט
    02/07/2014

פרפור גורם לדופק לא סדיר. לעיתים כאשר הדופק שגורם הפרפור מאד מהיר קשה להבחין בחוסר הסדירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו