מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות חדריות מוקדמותגילת27/07/2014
שלום רב,
לפני כשנתיים אותרו בהולטר פעימות מוקדמות חדריות . אקו לב תקין לחלוטין. אותרו כ-300 פעימות חדריות ביממה. לעיתים בזוגות. מאז ביצעתי כמה הולטרים כולל חיבור ללופ ריקורדר וזה ההיקף פחות או יותר.
לפני כ-7 חודשים היה אירוע VT קצר (שנמשך מס' שניות וכלל 7 פעימות מוקדמות רצופות עם דופק 130). הקרדיולוג לא ייחס לכך חשיבות (בהינתן אקו תקין - כל בדיקות האקו יצאו תקינות) אך מכיוון שהפעימות המוקדמות היו מלוות גם בדופק מהיר - המליץ על התחלת טיפול בנורמיטן. אני נוטלת את הנורמיטן במינון של 50 מ"ג (מחולק על פני היממה) וזה אמנם מסייע להורדת הדופק. אך מכיוון שלחץ הדם שלי נמוך בבסיסו - הכדור מוריד לי עוד יותר את לחץ הדם בעיקר בערב לחץ הדם יורד עוד יותר (ומגיע ל- 88/63).כמובן שזה מחליש מאד.
יש לציין כי אני מרגישה כל פעימה מוקדמת בעת התרחשותה - כולל לפעמים רצף של פעימות. זה קורה במיוחד אחרי אוכל או פעילות, ובעיקר בעת מנוחה מוחלטת. השאלה- האם הנורמיטן לא אמור לסייע להפחתת הרגשת הפעימות או שהוא נועד בעיקר להורדת הדופק? האם כדאי לשקול עם הקרדיולוג החלפת הכדור בחוסם בטא אחר (קרדילוק או דרלין?)האם כדאי לשקול טיפול תרופתי עם כדור ממוקד להפרעות אלה ולא חסם בטא? האם זהו הכדור האולטימטיבי עם לחצי הדם שתיארתי? תודה רבה ומתנצלת מראש על הפירוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות חדריות מוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט29/07/2014פעימות מוקדמות אינן תופעה מסוכנת. גם ארועים קצרים של VT כאשר אין מחלת לב ותפקוד הלב תקין אינם מסוכנים. הטיפול בחוסם בטא בפעימות מוקדמות לעיתים מפחית את תדירתן ומשפר את התחושה. אם לחץ הדם יורד כתוצאה מהטיפול וזה גורם לחולשה אין יתרון בטיפול זה. חוסם בטא אחר קרוב לודאי שיגרום לתופעה דומה.
לכן כדאי שתחזרי אל הקרדיולוג שישקול האם דרוש טיפול תרופתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילת29/07/2014תודה ד"ר רוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)