פעימות חדריות מוקדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות חדריות מוקדמות
    גילת
    27/07/2014

שלום רב,
    לפני כשנתיים אותרו בהולטר פעימות מוקדמות חדריות . אקו לב תקין לחלוטין. אותרו כ-300 פעימות חדריות ביממה. לעיתים בזוגות. מאז ביצעתי כמה הולטרים כולל חיבור ללופ ריקורדר וזה ההיקף פחות או יותר.
    לפני כ-7 חודשים היה אירוע VT קצר (שנמשך מס' שניות וכלל 7 פעימות מוקדמות רצופות עם דופק 130). הקרדיולוג לא ייחס לכך חשיבות (בהינתן אקו תקין - כל בדיקות האקו יצאו תקינות) אך מכיוון שהפעימות המוקדמות היו מלוות גם בדופק מהיר - המליץ על התחלת טיפול בנורמיטן. אני נוטלת את הנורמיטן במינון של 50 מ"ג (מחולק על פני היממה) וזה אמנם מסייע להורדת הדופק. אך מכיוון שלחץ הדם שלי נמוך בבסיסו - הכדור מוריד לי עוד יותר את לחץ הדם בעיקר בערב לחץ הדם יורד עוד יותר (ומגיע ל- 88/63).כמובן שזה מחליש מאד.
    יש לציין כי אני מרגישה כל פעימה מוקדמת בעת התרחשותה - כולל לפעמים רצף של פעימות. זה קורה במיוחד אחרי אוכל או פעילות, ובעיקר בעת מנוחה מוחלטת. השאלה- האם הנורמיטן לא אמור לסייע להפחתת הרגשת הפעימות או שהוא נועד בעיקר להורדת הדופק? האם כדאי לשקול עם הקרדיולוג החלפת הכדור בחוסם בטא אחר (קרדילוק או דרלין?)האם כדאי לשקול טיפול תרופתי עם כדור ממוקד להפרעות אלה ולא חסם בטא? האם זהו הכדור האולטימטיבי עם לחצי הדם שתיארתי? תודה רבה ומתנצלת מראש על הפירוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעימות חדריות מוקדמות

הוספת תגובה

• פעימות חדריות מוקדמות - תגובה

פרופ` דוד רוט
    29/07/2014

פעימות מוקדמות אינן תופעה מסוכנת. גם ארועים קצרים של VT כאשר אין מחלת לב ותפקוד הלב תקין אינם מסוכנים. הטיפול בחוסם בטא בפעימות מוקדמות לעיתים מפחית את תדירתן ומשפר את התחושה. אם לחץ הדם יורד כתוצאה מהטיפול וזה גורם לחולשה אין יתרון בטיפול זה. חוסם בטא אחר קרוב לודאי שיגרום לתופעה דומה.
    לכן כדאי שתחזרי אל הקרדיולוג שישקול האם דרוש טיפול תרופתי אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גילת
    29/07/2014

תודה ד"ר רוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו