מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת מינון קרדילוק מ-2.5 ל-1.25קובי09/02/2015
שלום רב
אני בן 61 ולפני כ-3.5 חודשים השתילו לי סטנט אחד בעורק הלב וחודש לאחר מכן סטנט
בעורקי הצוואר(קרוטיד).
נוטל פלביקס 75, מיקרופרין 75,ליפיטור 80,גלוקמין 850,קרדילוק 2.5,פמוטידין 20.
בשל בעיה בתיפקוד המיני הוצע לי להפחית מינון קרדילוק ל-1.25 מ"ג.
האם הפחתת מינון קרדילוג מ-2.5 מ"ג ל-1.25 משפיעה על לחץ הדם באופן מהותי ותוך ימים אחדים ?
לחץ הדם שלי היה סביר ומאוזן בסביבות 120/80 עם קרדילוג 2.5 ,ומאז שהורדתי מינון ל-1.5 לחץ הדם עלה בהדרגה לרמה שאיני מכיר אותה בסביבות 200/100 תוך כ-5 ימים.
אמרו לי שייתכן שייתכן שזה בגלל הפחתת המינון וזה יתייצב בהמשך,אך אני אינני שקט.
להלן שאלתי-האם לחזור באופן מיידי ל-2.5 מ"ג או להישאר עם ה-1.25 ולראות אם לחץ הדם יירד ויתאזן בהמשך ?
תודות רבות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת מינון קרדילוק מ-2.5 ל-1.25 - תגובה
פרופ` דוד רוט10/02/2015כלל לא סביר שירידה בקרדילוק מ 2.5 ל 1.25 תגרום לכזו עליה בלחץ הדם. יש לחפש הסבר אחר. יש עוד תרופות רבות ללחץ דם שלא משפיעות על תפקוד מיני יש לפנות לרופא המשפחה או למרפאת לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת מינון קרדילוק מ-2.5 ל-1.25 - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר10/02/2015אכן יתכן שעלית לחץ הדם קשורהלהפחתת הקרדילוק ושהוא יתאזן בהמשך.עם זאת ערכים של 200 אינם סבירים. מציע שתחזור לרופא שירשום תרופה חליפית (כגון אמלודיפין או לרקאיניד) עד של"ד יתאזן. כמובן שאם לא יחול שיפור בתפקוד המיני תוכל גם לחזור לטיפול הקודם ולקבל פתרונות אחרים לשפורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)