השפעת מולטאק 400

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת מולטאק 400
    עודד בר
    25/07/2015

לפני 5 ימים שוחררתי מבית חולים עם קוצב חדש ועם תרופה multac 400 פעמים ביום. ביום חמישי האחרונה בבדיקת דם התגלה עליה ברמת קרטאנין ל 2 וזה לאחר שכמה ימים קודם רמת הקרטנין טרם הוספת הכדור היה 1. האם זה הפיך? האם עלי להפסיק את השימוש במולטאק. השאלה מופנית לפרופסור אלדר שבמרכז הקרדיולוגי שהוא עומד בראשו הוחל בטיפול זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת מולטאק 400

הוספת תגובה

• השפעת מולטאק 400 - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    25/07/2015

לאחר מתן מולטק צפויה עליה בקראטינין שאינה מצביעה בהכרח על נזק כליתי. עם זאת, הכפלת הרמה מ 1 ל 2 חורגת מהרגיל. הייתי חוזר על הבדיקה בעוד 3 ימים ואם אין ירידה משמעותית (לא מעל 1.2), הייתי מפסיק את התרופה וחוזר על בדיקת הדם כעבור כשבוע. אם הרמה יורדת לתקין (~1), יש להחליף לתרופה אחרת. אם לא, צריך לבדוק את מצב הכליוות ולרשום טיפול נוגד הפרעות קצב בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מולטאק 400 - תגובה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    25/07/2015

במחשבה שניה - חזור על בדיקת הקראטיטנן כבר מחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עודד בר
    25/07/2015

תודה לך פר׳ אלדר
    כדי להעמיד דברים יותר על דיוקם. בשבועות האחרונים אני על שני פוזיד40 ליום. יחד עם המולטאק חודש הטיפול בפוזיד לאחר 8 ימים שהייתי ללא פוזיד אבל מחובר לדריפ איזופרל. מאז שאני לוקח את שני הפוזיד ישנם שינויים בין 1.2 ל 2.2 תלוי כנראה ב כמות השתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטק

פרופ' אלדר
    25/07/2015

תודה על העדכון. כוונתי הייתה להצביע על הקשר בין מולטק לעלית קריאטינין ועל הצורך בבדיקות. התייחסות וטיפול אישי חיבים להינתן ע"י רופא שלפניו כל התמונה הקלינית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו