פעימות מוקדמות ודופק מהיר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות מוקדמות ודופק מהיר שאלות
    גילת
    25/08/2015

שלום רב,
    סובלת מזה כמה שנים מפלפיטציות, דופק מהיר ופעימות מוקדמות חדריות בעיקר . אקו לב במאמץ תקין וגם אקו לב רגיל תקין. לאחר אירועי דופק מהיר ובעיקר לאחר אירוע VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות רצופות עם דופק 130 קיבלתי בהמלצת הרופא המטפל נורמיטן 25 מ"ג שממנו אני לוקחת חצי כדור שלוש פעמים ביום.
    לרוב הנורמיטן עוזר בעניין הדופק המהיר למרות שזה קורה מפעם לפעם. לגבי הפעימות המוקדמות - יש ימים טובים יותר (בסמוך למחזור, אולי בהשפעת ההורמונים) וימים גרועים בהם יש המון פעימות עד כדי כך שלפעמים אני מרגישה שהן ממש ברצף. לחץ הדם שלי נמוך בבסיסו אז הנורמיטן גורם לי לחולשה שכלחץ הדם יורד יותר מדי אבל אין לי חלופה . אין ספק כי זה משפיע מאד על איכות החיים.

שוחחתי עם הקרדיולוג על אבלציה, אך לדעתו יש לקחת בחשבון גם את שיעורי ההצלחה ובהינתן אקו לב תקין הוא גם אינו ממליץ על החלפת הכדור הנוכחי בכדור ספציפי לטיפול בהפרעות קצב בטענה כי לכדורים כאלה יש גם תופעות לא מעטות וסכנות.
    האם כדאי לשקול החלפת טיפול תרופתי? כיצד ניתן לצמצם את הפגיעה באיכות החיים? תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות ודופק מהיר שאלות - תגובה

פרופ` דוד רוט
    25/08/2015

ההסבר של הקרדיולוג שלך הגיוני אבל אם את סובלת מסמפטומים ומעונינת בחוות דעת נוספת כדאי שתפני לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב = אלקטרופיסיולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו