הפרעת קצב vt

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קצב vt
    אניה
    23/09/2015

שלום דר' אניה בת 38, לפני 8 שנים עברתי צריבה עקב svt שיתגלה במקרה.מאז הצריבה svt לא חזר. מאז יש לי מנוי בשחל .לפני כחודש התחלתי להרגיש דופק מהיר פעימות מוקדמות חדריות שחלקם גם תועדו באקג של שחל. בגלל התלונות שלי קיבלתי מכשיר משחל שנקרא קארדיו אר.כל הזמן הוא ולפני יומיים בעבודה הרגשתי כאילו הלב עוצר ולאחר מכן דופק מהיר.לחצי על כפתור ושידרתי מיד שחל.התוצאה-נתפס אירוע של vt רצף של שש פעימות .בעקבות זה הושפזתי באותו יום בבי"ח להשגחה ובירור.האירוע לא חזר כאשר היתי מחוברת למוייתורים.עברתי אקו ומבחן מעמץ.יצאו תקינים.שוחררתי עם קרדילוק 5 מג.שאלות
    1. האם רצף של 6 פעימות חדריות זה בטוח vt?
    2. היבנתי שvt זה משהו שמסכן חיים אז איך שחררו אותי?
    3. האם עובדה שהיה את האירוע הזה אומר שאני בסיכון לקבל את שוב ולקבל דום לב.?
    4 . האם עובדה שלפני 8 שנים עברתי בדיקה eps וצריבה anvrt לא מספיקה וצריך לעשות אותה עכשיו שוב כי אולי יש משהו נוסף?
    5. האם אני בסיכון גבוהה שיהיה vt נוסף הפעם ארוך יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב vt

הוספת תגובה

• הפרעת קצב vt - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/09/2015

VT אינו מאובחן ע״י מספר הפעימות. אני יוצא מהנחה שאכן זו האבחנה. מאחר שהאקו תקין ה VT אינו מסוכן והסיכון לדום לב אפסי. אין קשר לצריבה שעברת וה VT הזה כשלעצמו אינו מצריך צריבה נוספת. נראה לי שאת מטופלת היטב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו