short vt's לאחר ניתוח מעקפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• short vt's לאחר ניתוח מעקפים
    שלומי
    28/10/2015

שלום רב,

שמי שלומי בן 40, אני רוצה להתייעץ אתכם בתופעה שמלחיצה אותי. לפני 6 שבועות עברתי ניתוח של 3 מעקפים עקב איסכמיה. אקו לב תקין לחלוטין. לפני שבוע ביצעתי בדיקת מאמץ שבמהלכה התגלתה הפרעת קצב במאמץ מסוג nsvt של עד 4 פעימות מדופק של 115 ומעלה. האם זו תופעה מוכרת שהיא חלק מההחלמה? האם זה יעבור ומתי? אם לא, מהו הטיפול נגד זה? אני נוטל 2.5 מ"ג קרדילוק ביום.

תודה,
    שלומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    short vt's לאחר ניתוח מעקפים

הוספת תגובה

• short vt's לאחר ניתוח מעקפים - תגובה

פרופ` דוד רוט
    28/10/2015

אם עברת ניתוח מעקפים מוצלח ואין אזורים בלב שלא מקבלים מספיק דם ותפקוד הלב תקין אזי ארוע של 4 פעימות VT אינו מסוכן ואין צורך בטיפול מיוחד.
    עליך להיות במעקב קרדיולוג שוידא שזה אכן המצב וימליץ על המשך טיפול אם צריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הבהרה

שלומי
    28/10/2015

תודה על התגובה פרופ',

הנקודה שמופיעות כמה הפרעות של 4 פעימות בדופק של 115 ומעלה. מצ"ב א.ק.ג במאמץ.
    האם מסוכן? האם שכיח לאחר מעקפים?

תודה,
    שלומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הבהרה - תגובה

פרופ` דוד רוט
    28/10/2015

ממצא כזה לא קשור לניתוח מעקפים. צריך לשלול שסיבתו אינה למשל הפרעה בזרימת דם ללב לכן יש לפנות לקרדיולוג להערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו