התרופות לעצירות גורמים לפרפורים-האם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרופות לעצירות גורמים לפרפורים-האם
    שגב
    27/11/2015

מתייעצים עם הקרדיולוגים?
    שלום רב.
    בן-66 סובל מלחץ דם,הפרעות שינה כ-26-27 שנים,מהפרעות קצב כ-3 שנים.

עד להופעת הפרפורים "הסתדרתי" עם העצירויות עם שיזפים שחורים מיובשים ותרופות סבתא אחרות.

מאז שאני לוקח טמבוקור ,קרדילוק ופלאביקס העצירויות הלכו והחמירו ,

למרות שהפסקתי את הקרדילוק(בצורה מדורגת-ללא התגברות הפרפורים) העצירויות הלכו והחמירו.

פניתי לרופא המשפחה וקיבלתי,גרגירי אגיולקס,כדורי לקסדין,נוזל מתוק בשם לבולק, השבוע התחלתי לקחת אבקת פגלקס (אחרי ביצוע קלנוסקופיה ,עקב עצירות קשה מאוד במשך שבועיים)לפי הוראת גסטרונולוג.

בשימוש בכל אחד מהתכשירים הנ"ל חטפתי הפרעות קצב מכל אחד מהתכשירים הנ"ל,

לשיא ההפרעות הגיעה השבוע אבקת הפגלקס(אבקה ש"גומרים עליה את ההלל")שביום ד' גרמה להפרעות במשך היום וכדי להפסיקם לקחתי בערב מנה משולשת של טמבוקור והלילה התעוררתי עם הפרעות קצב ומכוסה זיעה, רק תוספת של חצי כדור שינה(ואבן) הפסיקו את הפרפורים והזיעה?

אף פעם ב-3 השנים שאני סובל מפרפורים לא חשתי פרפורים בלילה(ואני מתעורר בלילות בגלל הפרעות השינה).

לכן אני שואל-האם מתייעצים עם הקרדיולוגים לפני שמאשרים תרופות נגד עצירות??(בחלק מהתרופות גם לא מופיעה אזהרה מפני הפרעות קצב)

האם אתם יודעים על תרופה/תכשיר שלא גורם להפרעות קצב?.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התרופות לעצירות גורמים לפרפורים-האם - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/12/2015

בדר״כ אין צורך להתיעץ ואיני יודע על קשר מובהק בין תרופות לעצירות ופרפור פרוזדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ אלדר-תכשירים נגד עצירות ו-פ"פ

שגב
    01/12/2015

לפרופ' אלדר שלום.

לצערי עקב נטילת תרופות נגד ל.ד. ו-פ"פ אני נאלץ לקחת תכשירים נגד עצירות,
    שבוע לאחר נטילת גרגירי האגיולקס חשתי פרפורים אע"פ שנטלתי את התרופות(טמבוקור וקרדילוק),בעיון בעלון לצרכן הופיע אזהרה "התרופה עלולה לגרום להפרעות בקצב הלב",עם הפסקת נטילת הגרגירים הפרפורים פסקו.

הפרפורים חזרו לאחר שקיבלתי כדור בשם לקסעדין נגד עצירות,

בפעם האחרונה קיבלתי אבקת פגלקס מרופא גסטרו לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגם כאן חזרו הפרפורים.

לצערי סיפור הפרפורים חזר גם אחרי נטילת כדורי אלטרולט נגד "רגליים בוערות",הנוירולוג ניסה להסביר לי שבעלון לצרכן כותבים "הרבה דברים",אלא שכאן דברתי עם הרופא לאחר שעשתי בדיקת א.ק.ג. שהראתה שיש לי הפרעות קצב.

מצאתי לנכון להעלות את הנושא בפורום זה כי במקרה מצאתי את הקשר,יתכנו מקרים שחולים ורופאים לא יקשרו בין הסוגי התרופות, אלא יעלו מינון, או יחליפו תרופות ללא הסיבה הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו