שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבנר
    09/12/2015

שלום רב ,

בן 38 עם הסטוריה של 15 שנה פרפור פרוזדורים על לב בריא .
    לפני מס' חודשים התחלתי פרוקור לאחר שבעבר נטלתי ריתמקס וסוטלול והם הפסיקו להיות יעילות . לצערי , גם הפרוקור לא מצליח להחזיק אותי לאורך זמן בסינוס וכל שבועיים-שלושה , התקף פרפור שעובר רק לאחר יומיים בערך ורק שאני מעלה את מינון הפרוקור ל 3 כדורים ליום.
    ככל והבנתי נכון לא מומלץ ליטול כזה מינון גבוה של פרוקור לאורך זמן.
    אני טרם מוכן לבצע אבלצייה בשלב זה ( מאוד מפחד מהסיכונים הנלווים ... )
    מה האופציות העומדות בפניי ? האם לאחר 3 תרופות , יש טעם לתרופה רביעית ? האם זה נראה כמו ''התקדמות'' של המחלה או בתרופה שלא יעילה ספיציפית עבורי ?
    לציין כי הריתמקס החזיק אותי 5 שנים רצופות בסינוס והסוטלול 7 שנים רצופות . החלפתי בזמנו את התרופות לאחר שהחלו להופיע התקפים מרובים .
    מה היה הפתרון הרפואי לפרפור עקשן כזה טרם פיתוח האבלציה או במידה והאבלציה נכשלת ? האם נכון שניתן לחיות עם הפרפור עד 120 , במידה ומדללים דם ומאטים קצב ? מתנצל מראש על כמות השאלות...אני פשוט אובד עצות.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` דוד רוט
    09/12/2015

לפרוקור מספר רב של תופעות לואי לכן לא מומלץ ליטול אותו מגיל צעיר כמו שלך.
    שתי תרופות שלא ניסית הן טמבוקור ומולטאק אולם אם ריתמקס סוטלול ופרוקור לא הועילו לך ספק אם תרופות אחרות יועילו יותר.
    כדאי שתפנה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) כדי לקבל חוות דעת לגבי טיפול תרופתי אפשרי או אלבציה.
    אנשים רבים חיים עם פרפור מבוקר קצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו