סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיות
    הילי
    12/12/2015

פרופ׳ אלדר שלום רב.
    אודה אם תוכל להשיב לי בעניין הבא:
    בחצי שנה האחרונה אני סובלת מהתקפים של סינוס טרכיקרדיה אשר מגיעים לדופק של 165 במנוחה. היה לי אירוע אחד של הפרעת קצב בחדרים שהגיעה לדופק של 170 . כמו כן, אני סובלת מפעימות מוקדמות חדריות..
    אני בת 34 וחצי והאקו לב ובדיקת המאמץ שעשיתי לפני מספר חודשים יצאו תקינים והצביעו על סינוס טרכיקרדיה.
    בעקבות זאת, אני נוטלת בשלושה חודשים האחרונים קרדיולוק כאשר לאחר חודש וחצי בעקבות המשך ההתקפות העלתי את המינון ל2.5 מ״ג (נוטלת מינון זה במשך חודש).
    בשבועיים האחרונים היו לי מספר התקפות כאשר הדופק הגיע ל150 ול160 והיו לי מספר פעימות חרדיות כל מספר ימים כאשר בשלושה ימים האחרונים היו פעימות מידי יום והיום היו 4 פעימות רצופות.
    אני מרגישה שאין כ״כ שיפור במצבי. לפני המצב הנוכחי הייתי בריאה לחלוטין ועסקתי בספורט וכיום אני לא עושה ספורט כלל וכלל. כמו כן, לעיתים הדופק במנוחה הוא 80-90 וזאת ללא התקפה ותחת השפעה של הכדור. וכן הדופק מרגיש מאוד חזק כשאני במצב של מנוחה.
    מהי המלצתך?
    האם העובדה שעדיין יש לי התקפות ודופק גבוה ופעימות רצופות הוא מצב מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיות - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    13/12/2015

קרוב לודאי שמצבך אינו מסוכן. הפרעת דופק בחדרים בקצב 170 דורשת התייחסות. אני מציע שתרשמי אק״ג בזמן התקף דופק מהיר ותפני ליעוץ מסודר למומחה להפרעות קצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

הילי
    13/12/2015

תודה רבה לך. ביחס לרצף פעימות המוקדמות (4) שהיו לי למרות שאני תחת השפעת קרדיולוק, יש צורך לעשות עם זה משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    13/12/2015

כיוון שלא ראיתי את תרשים האקג איני יכול להתייחס פרטנית. כללית, לרוב אין צורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות חדריות

הילי
    16/01/2016

פרופ׳ שלום רב,
    אני נוטלת מזה 5 חודשים קרדילוק. בשלושה חודשים האחרונים אני נוטלת מינון של 2.5 מ״ג. בשבועיים האחרוניים יש לי מידי יום , יותר מפעם אחת פעימות מוקדמות בחדרים. האם אני צריכה לעשות משהו בעניין? אני אחרי שפעת. הסיבה שאני לוקחת קרדילוק כי יש לי סינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים.
    תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו