מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיותהילי12/12/2015
פרופ׳ אלדר שלום רב.
אודה אם תוכל להשיב לי בעניין הבא:
בחצי שנה האחרונה אני סובלת מהתקפים של סינוס טרכיקרדיה אשר מגיעים לדופק של 165 במנוחה. היה לי אירוע אחד של הפרעת קצב בחדרים שהגיעה לדופק של 170 . כמו כן, אני סובלת מפעימות מוקדמות חדריות..
אני בת 34 וחצי והאקו לב ובדיקת המאמץ שעשיתי לפני מספר חודשים יצאו תקינים והצביעו על סינוס טרכיקרדיה.
בעקבות זאת, אני נוטלת בשלושה חודשים האחרונים קרדיולוק כאשר לאחר חודש וחצי בעקבות המשך ההתקפות העלתי את המינון ל2.5 מ״ג (נוטלת מינון זה במשך חודש).
בשבועיים האחרונים היו לי מספר התקפות כאשר הדופק הגיע ל150 ול160 והיו לי מספר פעימות חרדיות כל מספר ימים כאשר בשלושה ימים האחרונים היו פעימות מידי יום והיום היו 4 פעימות רצופות.
אני מרגישה שאין כ״כ שיפור במצבי. לפני המצב הנוכחי הייתי בריאה לחלוטין ועסקתי בספורט וכיום אני לא עושה ספורט כלל וכלל. כמו כן, לעיתים הדופק במנוחה הוא 80-90 וזאת ללא התקפה ותחת השפעה של הכדור. וכן הדופק מרגיש מאוד חזק כשאני במצב של מנוחה.
מהי המלצתך?
האם העובדה שעדיין יש לי התקפות ודופק גבוה ופעימות רצופות הוא מצב מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/12/2015קרוב לודאי שמצבך אינו מסוכן. הפרעת דופק בחדרים בקצב 170 דורשת התייחסות. אני מציע שתרשמי אק״ג בזמן התקף דופק מהיר ותפני ליעוץ מסודר למומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות
הילי13/12/2015תודה רבה לך. ביחס לרצף פעימות המוקדמות (4) שהיו לי למרות שאני תחת השפעת קרדיולוק, יש צורך לעשות עם זה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/12/2015כיוון שלא ראיתי את תרשים האקג איני יכול להתייחס פרטנית. כללית, לרוב אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות חדריות
הילי16/01/2016פרופ׳ שלום רב,
אני נוטלת מזה 5 חודשים קרדילוק. בשלושה חודשים האחרונים אני נוטלת מינון של 2.5 מ״ג. בשבועיים האחרוניים יש לי מידי יום , יותר מפעם אחת פעימות מוקדמות בחדרים. האם אני צריכה לעשות משהו בעניין? אני אחרי שפעת. הסיבה שאני לוקחת קרדילוק כי יש לי סינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)