האם יש קשר בין חומצה אלפא ליפואית ל-פ"פ.?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש קשר בין חומצה אלפא ליפואית ל-פ"פ.?
    שגב
    22/01/2016

הייתי מטופל ב-1.25 מ"ג קרדילוק+ 200 מ"ג טמבוקור,עקב תופעות לוואי מהקרדילוק אישר לי הקרדיולוג ,להפסיק את הקרדילוק בצורה מדורגת,ניסיתי פעמיים והפרפורים חזרו אחרי 10-14 ימים,עם חזרת הפרפורים חזרתי ליטול קרדילוק , את הטמבוקור נטלתי כל הזמן כרגיל ,
    ללא קשר אני סובל מבעיית "רגליים שורפות" ,מרגיע את הרגליים בעזרת חומצה אלפא ליפואית זה חודשיים.
    לפני כחודש עברתי בוחן במאמץ,בתדריך לפני הבדיקה נאמר לי לא ליטול קרדילוק יום לפני הבדיקה וביום הבדיקה ,
    החלטתי לנסות ולהפסיק שוב את הקרדילוק,
    4-3 ימים לפני הבדיקה ירדתי לחצי כדור ויום לפני הבדיקה הפסקתי ליטול את התרופה,למחרת הבדיקה ובהמשך לא נטלתי יותר את הקרדילוק.
    היום -עבר חודש מאז הפסקת הקרדילוק והפרעות הקצב-נעלמו.
    מידי פעם אני חש פעימות מקדמות אשר הן נפסקו כשעה אחרי נטילת הטמבוקור,או החומצה האלפא ליפואית(את הטמבוקור והחומצה אני לוקח בזמנים קבועים ללא קשר לפעימות).
    את החומצה התחלתי לקחת לטיפול בכפות הרגליים כ-5 שבועות לפני הפסקת הקרדילוק,האם יש קשר בין מחלות לב לחומצה אלפא ליפואית?,האם החומצה תומכת בטמבוקור לפי הספרות הרפואית?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין חומצה אלפא ליפואית ל-פ"פ.? - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    24/01/2016

לא ידוע לי על קשר לקרדילוק או טמבוקור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין חומצה אלפא ליפואית ל-פ"פ.? - תגובה

פרופ` דוד רוט
    24/01/2016

אין הוכחה שחומצה אלפא ליפואית מונעת או גורמת למחלת לב. ולא ידוע על קשר בינה ובין טמבוקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו