טיפול חדש במדלל דם אליויקס במקום קומדין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול חדש במדלל דם אליויקס במקום קומדין
    בועז
    30/08/2016

שלום ב. אני בן 77 . בשל פרפור פרוזדורים בעבר . קיבלתי קומדין במשך 15 שנים. לאחרונה בשל דימום רציני ותוצאת inr 5/4 פניתי לרופא יועץ שהמליץ על מעבר לתרופה חדשה אליויקס. במינון 5 מ"ג פעמיים ביום. אני אדם עובד ללא מחלות רקע .
    שאלותי:
    1. האם יש צורך בהמשך בדיקת inr ? אם לא ,כיצד אדע שהתרופה פועלת?

2. במקרה של התערבות כירורגית כמו עקירת שיניים , קולונוסקופיה האם יש צורך להפסיק האליויקס? עם הקומדין הייתי צריך להפסיק ולקבל זריקות קלקסן כתחליף.

3.אילו בדיקות מעקב וכל כמה זמן עלי לבצע ? הקריטנין שלי עומד על 1.5 . ?
    תפקודי כבד?

3. בתופעות הלוואי הרשומות לתרופה כתוב כי עלולים להיות שינויים בתוצאות בדיקות דם. על איזה שינויים מדובר ולמה עלי לשים לב?
    תודה רבה.
    בעז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול חדש במדלל דם אליויקס במקום קומדין - תגובה

פרופ` דוד רוט
    30/08/2016

אלקוויס אינו מצריך בדיקות דם לניתור השפעתו כי בניגוד לקומדין ההשפעה קבועה ונקבעת לפי המינון ותפקוד הכליה. המנון המקובל הוא 5 מג פעמיים ביום כאשר תפקוד כליה תקין ו 2.5 מג פעמים ביום אם תפקוד הכליה לא תקין. יש לחשב GFR (מדד לתפקוד כליה) כדי לקבוע את המינון.
    אם אדם שנוטל אלקוויס זקוק לניתוח מפסיקם את האלקוויס 24 שעות או 48 שעות לפני הניתוח ובדרך כלל לא צריך תוספת קלקסן כיון שהשפעת האלקוויס פגה בתוך שעות ולא בתוך ימים כמו קומדין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו