מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח הולטר לב מה הממצא ומה המשמעותדניאל19/09/2016
שלום
ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח)
השורה המשמעותית בפענוח היתה:
בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II
אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה.
בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא.
מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה.
כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי.
לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים.
בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת.
במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block
א. מה זה vagally mediated av block?
ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר?
ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה?
מצ"ב תרשים ההולטר עצמו, ומסומן (הסימונים נעשו ע"י הרופא) היכן שיש את הבעיה.
תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב מה הממצא ומה המשמעות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/09/2016חסם ווגאלי משמעותו שאין מחלה במערכת ההולכה ולרוב לא נדרש קוצב. לגבי הפענוח - תלוי בידע.. במקרה שלך אכן האבחנה הווגאלית נכונה ותופעה זו אופיינית יותר בשינה. מוביץ 2 אינו תלוי שינה כי הוא מבטא מחלה של מערכת ההולכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר לב
דניאל20/09/2016שלום פרופ' אלדר
תודה על ההתייחסות והבשורה המרגיעה (אני מקווה)
רציתי ברשותך לוודא שהבנתי נכון.
כתבת : "במקרה שלך אכן האבחנה הווגאלית נכונה"
הכוונה שזה על סמך הצילום תרשים שצירפתי?
אני יכול להיות רגוע שאין לי (לפחות על פי ההולטר) מוביץ?
לגבי vagally mediated av block, זו לא הפרעת הולכה?
אני שואל גם בכדי לדעת למשל האם זו התוויה נגד לשימוש בחוסמי בטא (הבנתי שבהפרעות הולכה לא מומלץ להשתמש בחוסמי בטא)
ומה שהרופא כתב שהתופעה של חסם ווגאלי אופייני יותר בשינה, האם זה מסוכן? זה דורש התייחסות/טיפול כלשהו? (האלקטרופיזיולוג שהייתי אצלו לאחרונה כתב בסיכום ביקור שאני "טיפוס ווגאלי" )
רק אציין, שמלבד הסינקופה עם החבלת ראש באמצע הלילה (זה קרה בפרוזדור בבית) היו לי 2 התעלפויות בסיום פעילות במכון כושר, בזמן ישיבה (ואז הרגשתי את זה מגיע).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/09/2016אכן התרשים אופייני לתגובה ווגאלית. זו אינה הפרעת הולכה, אינה מסוכנת, אינה מהווה התווית נגד לחוסמי ביתא, ומומלץ לשתות הרבה. נדרש טיפול תרופתי אם יש התעלפויות רבות, אך היעילות של הטיפולים השונים אינה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)