רצף פעימות מוקדמות בזמן מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצף פעימות מוקדמות בזמן מאמץ
    מיכל
    27/11/2016

בת 32, בעבר ביצעתי בדיקת הולטר עקב הרגשה של החסרת פעימה. בהולטר הראשון לפני 4 שנים שביצעתי נמצאו פעימות מוקדמות מהעליות ומהחדרים ואקו לב תקין. לפני שנה וחצי ביצעתי הולטר נוסף עקב הרגשה של דופק מהיר מאוד בזמן מנוחה, בו נמצאו 2 פעימות מוקדמות מהעליות ופאוזה קצרה בודדת, קצב סינוס וסינוס אריטמיה. ביצעתי גם אקו לב שיצא תקין.
    הייתי אצל קרדיולוג שאמר שהכל תקין ומדובר סה"כ בהרגשת החסרת פעימה בשל פעימות מוקדמות מידיי פעם. לאחרונה התחלתי להרגיש מידיי פעם החסרת פעימה גם בזמן מאמץ, למשל כשאני עולה 4 קומות ברגל אני מרגישה לקראת הסוף כמה החסרות פעימה ברצף, הרגשה היא של הפסקה ואז פעימה חזקה ואז שוב הפסקה ואז שוב פעימה חזקה, יכול להיות גם ככה 3 פעמים ברצף.
    האם הופעה של פעימות מוקדמות בזמן מאמץ מסוכנת? והאם הרגשה של פעימות מוקדמות ברצף במאמץ היא מסוכנת?אציין שאני 4 חודשים אחרי לידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

פרופ` דוד רוט
    27/11/2016

פעימות מוקדמות בדרך כלל נעלמות במאמץ. אם הן מופיעות במאמץ כדאי לפנות לקרדיולוג בכדי שישקול לחזור על אקו לב לודא שהתפקוד תקין (אני מניח שלא עברת אקו מאז הלידה) במידה ותפקוד הלב תקין כדאי לבצע בדיקת מאמץ לקבל רישום של קצב הלב בזמן מאמץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מיכל
    27/11/2016

תודה על המענה. במידה ואקו לב תקין ונצפות פעימות מוקדמות במאמץ האם זה מהווה סכנה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

פרופ` דוד רוט
    27/11/2016

במידה והאקו תקין הסבירות שהפעימות המוקדמות מסוכנות פוחתת במידה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו