פענוח תוצאות בדיקת הולטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות בדיקת הולטר
    תוצאות בדיקת הו
    10/01/2017

שלום ,
    הגיל שלי 31 והייתי מגדיר את עצמי די ספורטיבי מילדות ובנהרות, הולך לחוג טניס שולחן פעמיים בשבוע ,מזה 5 שנים יושב מול המחשב בעבודה.
    לפני שבוע פניתי לרופא משפחה עקב קצב לב מהיר במנוחה כלומר אני יכול לשכב במיטה או להתקופף ולהתרומם או באמצע ריצה קלה או פעילות ספורטיבית לא אינטנסיבית ,הלב שלי מתחיל לדפוק ממש מהר כאילו אני באמצע ריצה מהירה כך למשך 5-30 שניות, קצב לב מהיר התחיל לפני כ 6 שנים אבל לא יחסתי לזה חשיבות כי התופע הייתה במקרים נדרים ממש.
    אבל לפני שכצי שנה אני שם לב שהתופע מופיע כמעט כל יום. בנוסף יש לי דפיקות לב חזקות (לא מהירות). תופעת "דפיקות חזקות התחילו לפני כחודש . ואני מרגיש את הלב שלי כל הזמן , כלומר אם הייתי מקבל מכה לא חזקה ביד הייתי מרגיש את היד (המכה ) כל של הזמן וואתו דבר אני מרגיש בלב.
    לא אאריך יותר אלו בדיקות שקיבלתי:

סיבת הבדיקה: הפרעות קצב
    משך הבדיקה 20:59 שעות.
    קצב בסיסי - סינוס
    קצב לב מינימלי 55 קצב לב מקסימלי 169 ממוצע 77
    הפרעות קצב חדריות - – PVC'S 6 בודדים
    הפרעות קצב על- חדריות - 1499 - PAC'S בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים בלילה
    382 צמדים
    40 קטעים קצרים וארוכים של טכיקרדיה עלייתית
    קטעי SVT ארוכים עד מעל 30 שניות עד כ- 190 לדקה.
    הפרעות הולכה - לא
    שינויי - ST לא
    הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה

רציתי לדעת האם זה משהו רציני?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות בדיקת הולטר

הוספת תגובה

• SVT

פרופ` דוד רוט
    10/01/2017

ההולטר מראה ארועים של הפרעת קצב מסוג SVT שככל הנראה גורמת לתחושת הדופק המהיר שאתה מרגיש. אני ממליץ שתפנה לקרדיולוג מומחה בהפרעות קצב= אלקטרופזיולוג להתיעצות בקשר לאפשרויות הטיפוליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו