T ביפאזי - מה המשמעות באקג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• T ביפאזי - מה המשמעות באקג?
    מור
    25/03/2017

בן 25, ברקע יתר לחץ דם קל ( 143/73) שלא מטופל בתרופות. לפני יומיים הרגשתי לא טוב, הרגשה שמלווה באי נוחות בחזה, פלפיטציות והרגשה של לחץ בגוף. נט"ן עשו לי אקג שמראה על שינויים ב- T ביפאזי. למחרת בבוקר פניתי לרופאת המשפחה שהפנתה אותי למיון. במיון אקג תקין וטרופונין שנבדק פעמיים יצא שלילי, אציין שלפני שבוע וחצי ביצעתי אקו לב במאמץ שיצא תקין לחלוטין. מה משמעות ה- T ביפאזי? והאם יש סיכוי שזה הופיע בגלל תקלה במכשיר שלהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    T ביפאזי - מה המשמעות באקג?

הוספת תגובה

• T

פרופ` מיכאל אלדר
    26/03/2017

גל ה T לא אמור להיות ביפאזי. איני ידע מה המשמעות אצלך ובמיון התרשמו שמדובר בממצא חסר משמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בבדיקת מאמץ

מור
    03/04/2017

שלום פרופ', בהמשך לשאלתי על השינוי בגלי הטי הוחלט במיון לבצע מבחן מאמץ בקהילה, חוברתי לאקג ועוד לפני שהתחילה הבדיקה הקרדיולוג הבחין בשינויים באקג ורשם במילים אלה: "בדיקת מאמץ לא בוצעה עקב גלי T שליליים ושטחיים ב- L1-L2-L3 avf V5-V6. במיון ביצעתי שוב אקג שלטענתם לא הראה שום שינוי באקג כמו שנראה באקג במכון הקרדיולוגי. מה הסיבות הנפוצות לשינויים אלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים

פרופ` מיכאל אלדר
    04/04/2017

האם האקג במבחן המאמץ נעשה בעמידה ובציון בשכיבה? זו יכולה להיות הסבה במקרה זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים באקג

מור
    04/04/2017

עשו לי את האקג בעמידה. עוד לא התחלתי את הבדיקה וכבר הפסיקו לי אותה בטענה שגלי טי שליליים ושטוחים. עמדתי על המסילה ופשוט הורידו אותי. בבית חולים עשו לי אקג רגיל ויצא תקין ללא שינויים. מה הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים

פרופ` מיכאל אלדר
    04/04/2017

אקג בעמידה מראה לעיתים שינויים בתרשים, שהם וסרי משמעות ואינם נראים בתרשים האקג הסטנדרטי הנרשם בשכיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ct אנגיו לב -לשלול סופית

מור
    06/04/2017

שלום פרופ', למען הסר ספק ביצעתי ct לב במסגרת אישפוז.
    ממצאים:
    פרה מדיקציה: isoket 2.5 מ"ל תת-לשוני.
    הדופק במהלך הבדיקה: 90/ דקה.
    בוצעה סריקה של הלב ושל העורקים הכליליים מגובה הקרינה עד לגובה חוד הלב לאחר הזרקת חומר ניגודי לא יוני.
    הסריקה בוצעה בטכניקת prospecrive triggering. הבדיקה פוענחה בתחת עבודה המאפשרת שחזור תלת מימדי הלב ושל כלי הדם הכליליים.

הלב בגודל תקין. אין עדות לפגם פרפוזיה במיוקרד. אין נוזל בפריקרד. האאורטה בקוטר 2.4 ס"מ. ציור ריאתי: ללא ממצא. המערכת הכלילית דומינטית ימנית. העורק השמאלי הראשי (LM): תקין. העורק השמאלי הקדמי היורד (LAD): תקין. העורקים ה-diagonal 1,2: תקינים. עורק Ramus: תקין. העורק השמאלי העוקף (LCX): קטן. העורקים ה-1 obtuse marginal: תקין. העורק הכלילי הימני (RCA): תקין. ענפי ה- posterior descending וה- posterolateral ללא סטיות. סיכום: בדיקה תקינה.

אוסיף תרשימי אקג במיון ובאישפוז: קצב סינוס סדיר ללא עדות להפרעת קצב לב או שינויים איסכמיים, טרופונין שלילי נבדק פעמיים. בכללי סובל מפעימות של rare pvc ו- apbs בודדים ביממה.

אפשר להגיד שהכל תקין ולסיים את הסאגה של השינויים באקג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי

פרופ` מיכאל אלדר
    06/04/2017

אכן, ובא לציון גואל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו