תוצאת הולטר לב-מה מדיניות הטיפול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת הולטר לב-מה מדיניות הטיפול?
    רעיה
    01/05/2017

שלום.
    רקע: בת 84.סובלת מפרפור פרזדורים כרוני,עברתי אירועיים מוחיים חוזרים,סינקופה ופרה-סינקופה,סובלת מסחרחורות.נוטלת-אליקוויס 2.5 פעם ביום (המינון הומלץ ע" הגריאטר בגלל נטיה לדימומים ),נוקטורנו,אלפרוקס. לפני כחודש הופסק טיפול בקרדילוק 1.25 (נטלתי פעם ביום ) בגלל שבהולטר הודגמו 133 פאוות בשעות הלילה עד 2.4 שניות. לאחר מכן נעשה הולטר לב -הפעם ללא טיפול בקרדילוק.להלן התוצאות :
    פרפור פרזדורים עם תגובה חדרית בין 61 ל-164 לדקה.בממוצע 98.הודגמו 33פאוזות בשעות הלילה עד 2.3 שניות.הפרעות קצב vpbs לא שכחים,בממוצע 5 לשעה, ,מקסימום 13.
    תור לקרדיולוג בעוד חודש.
    בשלב זה רופא משפחה חושב שכדאי להחזיר קרדילוק 3 פעמים בשבוע 1.25 פעם ביום.
    יש לציין שאני אלרגית לדיגוקסין.
    יש לי מס' שאלות :
    -רציתי לקבל את חוות דעתך בנוגע לשימוש בקרדילוק עד לבדיקת הרופא המומחה .
    -מה מדיניות הטיפול בנוגע לשליטה בקצב לב אם תוך שימוש בקרדילוק אני עושה 133 פאוזות ובלעדיו-עדיין 33 פאוזות,אבל אין אפשרות להשתמש בדיגוקסין.האם יש טיפול תרופתי אחר (כמובן שהוא יקבע ע" רופא שמכיר אותי ) או יש מקום לשקול השתלת קוצב? אני חוששת שאם לא נשלוט בקצב זה יפגע במסתמי הלב ובשריר ויגרום לאי ספיקת לב.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרפור

פרופ` מיכאל אלדר
    01/05/2017

אין חשש מפגיעה במסתמים או שריר תוך זמן קצר. . הפסקות , אף רבות, ליליות של פחות מ 3 שניות אינן בעיתיות ואינן מחיבות קוצב. דופק ממוצע של 98 אף הוא סביר.ניתן להחליף חוסמי ביתא בחוסמי סידן , אך נראה לי שאין הכרח במקרה שלך ובוודאי שאין מקום לדאגה עד שתראי את הרופא שלך ותחליטו לגבי ההמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו