מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח בדיקת הולטר +אקו לב במאמץצביקה22/02/2018
שלום לפרופסור אלדר,
בחודש האחרון ביצעתי 2 בדיקות לב (הולטר ו אקו לב במאמץ)
אלה ממצאי אקו במאמץ:
קצב לב במנוחה 55.
משך מאמץ 7.27 דקות.
קצב לב מקסימאלי 148.
עומס 10.10.
סיבת הפסקת מאמץ: דופק מטרה.
לחץ דם מנוחה 120/80.
לחץ דם מיריבי 170/90.
התפקוד הכולל של חדר שמאל: תקין בגודלו, דפנותיו תקינים בעוביים, התכווצות תקינה של כל הסיגמנטים. 60 ef. תפקוד מסתמי תקין.
חדר ימין : תקין בגודלו ותיפקודו.
במאמץ : היפרקנזיה של כל הסיגמנטים שהודגמו, באקו מיד בסיום המאמץ.
מסקנות : מבחן אקו במאמץ ללא עדות לאיסכמיה.
הולטר לב,
מהירות מינימלית 43.
מהירות מקסימלית 103.
מהירות ממוצעת 57.
הפרעות קצב חדריות VPCS : נצפו סה"כ 2 VPBS בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 14 בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה : לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע ST : נצפו גלי T הפוכים ערוץ 1/2.
תלונות הנבדק: אין תלונות.
עלי לציין : אני אחרי ניתוח מעקפים (07/2011). בדיקת המאמץ נעשתה לא תחת השפעת כדור קרדילוק (הפסקתי יומיים לפני הבדיקה)
שאלתי : מה אני צריך להבין על מצב בריאותי מתוצאות בדיקות אלה ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר גיא רוזן23/02/2018צביקה שלום,
בדיקת האקו לב במאמץ שלך הייתה תקינה לחלוטין ואני שמח שתפקוד הלב שלך תקין למרות הרקע של מחלת עורקי הלב שטופלה בניתוח מעקפים. לגבי ההולטר, צריך לראות את התרשימים. בהנחה שהדפקים הנמוכים היו בלילה (וכנראה גם תוך טיפול בקרדילוק) אזי מדובר במספרים תקינים. הפרעות הקצב המוזכרות הינן פעימות מוקדמות בכמות קטנה, ממצא שכיח מאוד שקיים אצל רוב הנבדקים וחסר משמעות. הדבר היחיד הלא תקין בבדיקה הוא ״היפוכי גלי T״. הייתי ממליץ להיבדק ע״י קרדיולוג ולהגיע אליו עם תרשים אק״ג עדכני ובדיקת אק״ג ישנה להשוואה.
כמובן שחשוב מאוד, במיוחד לאור הרקע של מחלת לב איסכמית, לאזן בצורה מיטבית את גורמי הסיכון להתקדמות המחלה כגון ערכי ל״ד, סוכרת (אם יש), פרופיל השומנים ועוד.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)