מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמות + פרפור פרוזדוריםשי10/04/2018
בוקר טוב
בן 44 אובחנתי לפני מספר שנים סובל מהפרעת קצב לב פרפור פרטזדורים.
נוטל תרופות באופו קבוע.
קרדילוק 2.5
טמבוקור 150 פעמיים ביום.
עושה ספורט באופו קבוע רוכב אופניים דופק תקין מודד באמצעות שעון דופק.
בחודש האחרון סובל מפעימות מוקדמות באופו יומיומי במשך כל היום, בלילה במיוחד לפני השינה אני מרגיש פרפור בא והולך למשך 10 שניות פחות או יותר
חייב לציין כי אני נוטל את התרופות בזמן ובאופן קבוע.
השילוב של פעימות מוקדמות ופרפור פרוזדורים לא נעימה בלשון המעטה וחמור מכך משבשת את שגרת היום או הלילה.
האם צריבה תיתן מענה לפרפור ? האם הגוף התרגל למינון הכדורים ולכן אני מרגיש שוב את הפעימות מוקדמות ופרפור ?
ראוי לציין שהשבוע אני אבקש לבצע הולטר למשך 48 שעות על מנת לקבל תמונה מלאה.
אודה מראש להתייחסותך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן10/04/2018שלום רב,
נראה שמדובר בפרפור פרוזדורים התקפי שהיה בשליטה תחת הטיפול בטמבוקור ומראה סימני התעוררות למרות הטיפול. חזרה של ארועי פרפור פרוזדורים תסמינים למרות הטיפול הינה בהחלט אינדיקציה לביצוע אבלציה שבסבירות גבוהה תפתור את העניין. גם הפעימות המוקדמות באות ככל הנראה מאותו האיזור ממנו מגיע הפרפור (ורידי הריאה) ובידודם ע״י צריבה בידיים מיומנות יתן את המענה גם לפעימות המוקדמות. אחת הבעיות הנפוצות שנתקלתי בהם בארץ לאחר חזרתי ממספר שנות עבודה בארה״ב היא הנטיה של רופאים לנסות תרופות אנטיאריטמיות אחרות כאשר אחת נכשלת. הסיכוי שתרופה אחרת (למעט פרוקור) תהיה יעילה יותר הוא קטן ביותר והדבר גורם לעיכוב של הטיפול היעיל יותר שהינו צריבה. אם דוחים את הצריבה וממשיכים עם ארועי פרפור שהופכים לממושכים יותר, הדבר גם מפחית את סיכויי ההצלחה של פעולת הצריבה בעתיד. בגילך הצעיר לא הייתי מנסה את הפרוקור לאור פרופיל תופעות לוואי גרוע מאוד בשימוש לטווח ארוך של שנים (ויש לך הרבה שנים לפניך). כמובן שצריך לראות את כל הנתונים שלך (אקו לב וכו׳) וחשוב שתקבל הסבר מפורט על הפעולה עצמה ושתי הטכנולוגיות השונות שקיימות לביצועה, לפני שמחליטים על צריבה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה השלכות
שי סוחניצקי10/04/2018היי
תודה על תשובתך המפורטת
אני לא מעונין בטיפול תרופתי חדש
אני מעוניין לבצע צריבה
מה הסיכון בתהליך ? עד כמה הוא מוצלח ומהם סיכויי ההצלחה של צריבה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן10/04/2018שי שלום,
סיכויי ההצלחה של צריבה הם בממוצע סביב 70% פעולת צריבה אחת. מדובר בפעולה פולשנית ועל כן חשוב לעשות אותה במקום עם תוצאות מוכחות לא רק מבחינת יעילות אלא גם בטיחות הפעולה. כדאי לך להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב שמתמחה באבלציות מסוג זה. אתה מוזמן לפנות לייעוץ אלי או לכל רופא מומחה בתחום שתבחר כדי לקבל את הפרטים המלאים, הרלוונטיים אליך לאחר בחינת כל נתונים.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)