מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמות בעיקר חדריותגילי16/04/2018
שלום רב,
סובלת מזה כ-5 שנים מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות. בהולטר בעבר היו 250 פעימות חדריות ליממה בממוצע .
מבדק מאמץ לפני שלוש שנים יצא תקין. אקו לב לפני כחודש תקין . לפני שנתיים אירוע של vt עם 8 פעימות מוקדמות רצופות שתועד בלופ ריקורדר, בעקבותיו הקרדיולוג המליץ על טיפול בנורמלול שהוחלף לפני כשנה בקרדילוק במינון 5 מ"ג ליום. מאז אירוע ה-vt היו מדי פעם אירועי דופק מהיר ללא עדות ל-VT (דופק עד 117).
לאחרונה ביצעתי הולטר ותוצאותיו : 2056 פעימות חדריות גם בזוגות וגם ברצפים. אני מרגישה את הרצפים היטב. במיוחד בלילה בשילוב עם גלי חום. יש ימים בהם יש הפחתה בהיקף הפעימות וימים שיש בהם יותר.
האם ייתכן כי הטיפול בקרדילוק אינו יעיל ? הרופא המליץ על שילוב קרדילוק עם טמבוקור, אך לאחר שקראתי את תופעות הלוואי החלטתי לא ליטול טמבוקור בשלב זה.
האם כדאי לבצע בדיקות נוספות מלבד הולטר ואקו ?האם יכול להיות קשר בין עלייה בפעימות המוקדמות והתנודתיות שלהם לשינויים הורמונליים תלויי גיל? (בת 47).
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן19/04/2018גילי שלום,
תדירות הפעימות המוקדמות שלך היא לא גבוהה במיוחד גם בבדיקה האחרונה ועל כן מבחינת הסיכון לבעיות משמעותיות, עדיין במטופלת עם לב תקין מבחינה מבנית, לא מדובר במשהו מסוכן. עם זאת פעימות מוקדמות יכולות לעיתים להיות די ״מעצבנות״ ולגרום לחוסר נוחות. נראה כי למרות הטיפול הטוב שאת מקבלת (מינון לא נמוך של קרדילוק) תדירות הפעימות גברה. אין בספרות המקצועית עבודות הקושרות באופן חד משמעי את השינויים ההורמונליים של גיל המעבר עם עליה בתדירות הפעימות המוקדמות. חלק מהנשים מתלוננות על עליה בתדירות אך ישנן אחרות שדווקא מדווחות על ירידה בתדיקות הפעימות המוקדמות בגיל המעבר. אין לי את האינפורמציה המלאה עליך וכדאי להיבדק ע״י מישהו שיש לו את המידע המלא. הייתי ממליץ לפחות לבדוק את תפקוד בלוטת התריס ובמידת הצורך אולי לשקול גם בדיקה במעבדת שינה לשלילת דום נשימתי בשינה. אבל כאמור כדאי שהקרדיולוג שלך יבחן את הדברים ויחליט מה כדאי לעשות במקרה שלך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



