מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קצב ושימוש בריתמקסעמוס20/04/2018
לרופא המומחה שלום רב, 20.04.18
אני בן 84. עברתי 5 אירועים של פרפור מאז שנת 2000. המקרה האחרון היה באוגוסט 2014. אני מטופל בכמה תרופות: אמלו 5, לוסרדקס 75, ריתמקס 600 וקסרלטו 20.
מצבי יציב מאד מאז האירוע האחרון. בביקור האחרון אצל קארדיולוג, לפני כחודש, הוא היה מרוצה מאד ממצבי ואמר לי לחזור בעוד שנה.
פתאום, לפני 5 ימים הופיעו הפרעות קצב בלווית לחצי דם גבוהים יחסית(150/110), בבוקר. בערב הלחצים הם 130/84 ואפילו פחות. הדופק נע בין 57 ל-90. הפרעות הקצב, כפי שמראה מכשיר המדידה, נמשכות כבר 5 ימים. רופאת המשפחה משאירה לי את ההחלטה אם לפנות למיון, בהתאם להרגשתי. בהתייעצות טלפונית שלה עם הקארדיולוג קבעו שעלי להפסיק נטילת ריתמקס עד לבדיקת הולטר לב. אחר כך לבוא לקרדיולוג להתייעצות. במערכת הקיימת התור להולטר יהיה רק בעוד 3 שבועות. בינתים עלי לרדת ממינון של 600 מ"ג ריתמקס ליום ל-0. באתר של קופת חולים אני רואה שבמקרה של הפרעות קצב ממליצים דווקא לקחת ריתמקס.
שאלות: 1. כמה זמן אפשר להמשיך עם הפרעות קצב ללא התערבות רפואית?
2. האם ירידה פתאומית בשימוש בריתמקס מ-600 ל-0 נשמעת הגיונית מבחינה מקצועית?
בתודה ובברכה, עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן23/04/2018עמוס שלום,
ראשית, הפסקת הריטמקס בהחלט הגיונית במידה ואכן יש תיעוד של פרפור שחזר למרות הטיפול. הייתי ממליץ להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב לב באשר להוספת כדור אחר במקומו, בין אם כזה שמאט את קצב הלב או כזה שבאופן פעל מנסה לשמור את הלב בקצב ״רגיל״. מבחינת הפניה לטיפול חשוב להדגיש כי הסכנה העיקרית של הפרפור הוא הסיכוי להיווצרות קרישי דם בלב ואתה מוגן מהם באופן מצויין יחסית עם הקסרלטו שאתה נוטל. על כן הסיבה העיקרית לפנות לטיפול רפואי היא הרגשתך הכללית עם הפרפור. יש אנשים שלא מרגישים פרפור כלל ומודעים אליו רק כי מכשיר לחץ הדם פתאום מודד דפקים גבוהים. יש אנשים שמרגישים תסמינים שונים ביניהם חולשה, דפיקות לב קשות, קוצר נשימה, סחרחורות וכאבים בחזה, וכמובן שבמצבים אלו בהחלט הייתי ממליץ על פניה לבדיקת רופא ושקילת אופציות טיפול אחרות לפרפור.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)