מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילה חדשה של SEROQUEL וQT מאורךברכה29/04/2018
אבי בן 90 ,מקבל מזה יומיים סרוקוול בשל תופעות דליריום ובלבול חדשים , יתכן על רקע נטילת STILNOX עם הפונתרמיה וירידה בת. הכלייה היחידה שלו ,
היום בוצע אקג ובפענוח המיכני מופי QTשל 506ms, אין מענה מרופא משפחה אליו נשלח הפקס ,
נראה לי שאבי כבר נטל 12.5מג של סרוקוול
כיצד לפעול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/05/2018שלום רב,
לפי תרשים האק״ג, נראה שאביך מושתל קוצב. אני אנחש שמדובר לא בסתם קוצב אלה מכשיר CRTD, שהינו דפיברילטור עם יכולת קיצוב מיוחדת. ראשית, אנשים שהלב שלהם מופעל ע״י קיצוב תמיד מציגים QT ארוך יותר. צריך לראות את האק״ג לפני התחלת הטיפול כדי לראות האם בכלל ובכמה ה-QT התארך בעקבות התחלת הטיפול. אם הוא לא התארך ביותר מ-15% והערך כעת הוא אכן סביב ה-500, זה מרגיע. אם הוא אכן מושתל דפיברילטור זה גם מרגיע שכן הסכנה העיקרית של התארכות QT היא בנטיה להפרעת קצב לב מהירה שמכשיר הדפיברילטור יטפל בה ע״י מכת חשמל. לסיכום יש להתיעץ עם הרופא שלכם שישווה את האק״ג לתרשים קודם ויחליט על המשך טיפול.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQT מאורך וקוצב
ברכה05/05/2018תודה רבה על התייחסותך , זה לא מובן שאתה מקדיש זמנך לכך
הרגיע אותי מאוד כי מצאתי אקג לפני הטיפול התרופתי עם QT מאורך אף יותר ,
לדאבוני , נראה לי שהקוצב שברשותו הוא ללא דפיברילטור הוא מדור ישן , ומאילוצי מחלות רקע לא בוצעה החלפה . המשכנו את התכשיר ואנחנו מחזיקים אצבעות
אלפי תודות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן05/05/2018שירגיש טוב, אין על מה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)