הפרעת קצב במבחן מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קצב במבחן מאמץ
    יוסף
    02/05/2018

אני בן 45 בריא למעט כולסטרולמיה והוחל קרסטור 5 מג.
    לאחרונה היו לי מיחושים בחזה בטן והקרדיולוג שבדק ציין בפני כי הכאב נשמע לא טיפוסי אך הפנה אותי למבחן מאמץ. עשיתי 3 מבחני מאמץ ב 10 השנים האחרונות (שניים אקו לב במאמץ שהיו תקינים, לאחד ארגומטריה שהיתה תקינה).
    כעת במהלך מבחן מאמץ הופיעה הפרעת קצב שהקרדיולוג אמר לי שהיא vt.
    חשתי דפיקות לב מהירות אבל לא היה כאב חזה או קוצר נשימה מיוחד מעבר לזה של ההליכה המהירה.
    הפרעת הקצב נמשכה כ 10-20 שניות וחלפה והקצב חזר להתקין.
    מייד הפסיקו את מבחן המאמץ והאקג נראה תקין וגם אקו לב רגיל תקין ללא בעיות מסתמים או בתפקוד החדרים. עלי לציין שהיו לי מידי פעם דפיקות לב כמו פעימה חסרה שהרגשתי מעט יותר לפני חודשיים. אין לי סיפור משפחתי של מקרי דם לב.
    התחילו לי קרדילוק 1.25 מ"ג והפנו אותי למרפאת הפרעות קצב. אני מאוד חושש. לא יודע מה המשמעות של ההפרעה הזאת על עתידי או יכולתי להתאמץ בכלל מהיום והלאה. אודה אם תוכלו לעזור ולייעץ לי. האם יש מקרים כאלה? האם נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב במבחן מאמץ

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שלום רב,
    לפני שמדברים על ההשלכות של הדבר, חשוב להשלים בירור מלא לעניין כולל התרשמות מתפקוד הלב שלך עכשיו וכן לוודא שאין בעיה של סתימות בכלי הדם של הלב. חשוב גם להבין האם היה משהו לא רגיל בחודשים האחרונים כגון מחלה ויראלית וכו׳. בשלב זה, עד להשלמת הבירור, אכן הייתי ממליץ על קרדילוק והמנעות ממאמצים גופניים משמעותיים. חשוב שתתיעץ עם מומחה בתחום. אתה מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר להפרעות קצב לב כדי לבדוק את הדברים לעומק.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו