מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמות אחרי אוכלענבר08/05/2018
שלום
שמי ענבר בת 37 אני סובלת כבר כמה שנים מפעימות מוקדמות אחרי אוכל . אך אם בעבר זה היה אירוע נדיר אז בחצי שנה האחרונה אני סובלת מזה כמעט אחרי כל ארוחה . אבל לא סתם ארוחה אלא ארוחה שאכלתי בה מהר או שהתמלאתי. בנוסף יש תחושות של עילפון וחולשה.עשיתי אקו לב , אקג והולטר 24. הבדיקות יצאו תקינות חוץ מאשר שבהולטר נצפו הפעימות המוקדמות (אותן שחזרתי בקלות כי אכלתי ארוחות כבדות) . מאחר והן לא מסוכנות ולא רבות הקרדיולוג אמר שהכל בסדר. אבל לפני כחודש היה לי התקף ממש חזק אחרי ארוחה גדולה שבו הרגשתי שאני ממש חווה התקף לב והלב משתולל. הגעתי למיון בו עשו לי אקג והכל היה תקין.מאז אני חוששת לאכול רזיתי כבר 6 קילו כאשר שאני לא אוכלת אני מרגישה טוב ואין לי בכלל פעימות מוקדמות. אני עוברת גם בדיקות גסטרו אבל החרדה והחשש זה הלב. כי עכשיו כל פעם שאני אוכלת יותר מקצת אני מרגישה את הלב ממש חזק , חולשה מיידית כאב בחזה. זה יכול לעבור רק אחרי שעה.השאלה שלי האם נמצא קשר בין אוכל לפעימות מוקדמות? האם יש משהו שניתן לעשות? אני מבינה שלא כדאי טיפול אבל גם אי אפשר לחיות ככה כי זה לא רק התחושה הרגעית של הפעימה המוקדמת ושהלב קופץ אלא גם שעה אחרי זה יש חולשה חזקה ודופק מהיר והרגש שאני הולכת למות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/05/2018שלום ענבר,
נשמע סיפור מתסכל. לפעימות המוקדמות לרוב אין משמעות מבחינה פרוגנוסטית (סיכויי מוות, התקפי לב וכו׳) אך לעיתים הם יכולים להיות מעמללים ביותר. הבירור הבסיסי שתיארת היה תקין. האינדיקציה העיקרית לטיפול בפעימות המוקדמות היא עד כמה הן תסמיניות. אצלך נשמע שאת סובלת מהן מאוד ועל כן הייתי ממליץ להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב לשקילת טיפול. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום להתייעצות מלאה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)