סיון בשליטה על דופק המהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיון בשליטה על דופק המהיר
    ‫מאור ברקוביצי‬
    21/05/2018

שלום רב.
    הרני במעקב +בירור רציף תחת נסיון בשליטה על דופק המהיר ןהלחץ דם ,לציין שישנם סינקופה (בזמן סינקופה תועד סינוס טכיקרדיה של 200 לדקה עם ספק לSVT קצר)
    מתגורר בצפון ולאור רקע משפחתי אשר סבלו מהפרעות קצב לב(סבתא מצד אב-wpw,אב-svt) עברו אבלציה באיכלוב וכהיום חשים מצוין ולאור כישלונות לשליטת מצב בצפון הוחלט על לתת לאיכלוב לעשות תעבודה אז הגעתי לפורפסור ויסקין אשר הכיר בקושי ואף הרגיע אותי .
    בביקור אחרון אצל ןיסקין נכתב כך: "He continues to suffer from palpitations despite ivabradine 5 mg x 2 and neoblock 300 mg. 
    This is very unusual for inappropriate sinus tachycardia and suggests atrial tachycardia
    He performed a Holter that shows tachycardia of 167 betas/min. Unfortunately, the onset of termination are
    not shown.
    Please review the Holter and show me the onset and the termination of the tachcyardia.
    OF NOTE, his short PR during tachycardia favors a diagnosis of inappropriate sinus tachycardia.
    Sudden onset and sudden termination ==> atrial tachycardia that needs to be ablated" מאחר ואינו יכל לסביר בגלל שניקרא למקרה דחוף אז אשמח להסבר על הכיוון שהוא הולך איתי ומה דעתו בעצם על. פי הכתוב?
    בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    23/05/2018

מאור שלום,
    ארועי הטכיקרדיה יכולים להופיע ממקורות שונים. הוא בעתם מתלבט האם מדובר בהפרעת קצב שמגיעה מאיזור ״הקוצב הטבעי״ שלך או שאולי מדובר במקור אחר בפרוזדורים להפרעת קצב לב. מה שהוא כתב לא מופיע במלואו ולכן אני לא יכול להגיד מה ההמלצה שלו אבל נראה לי שהוא חושב לשקול אבלציה במידה ויהיו דברים מכוונים למקור האחר (Atrial Tachycardia). גם אני מאיזור הצפון, ואם יש צורך באבלציה, אפשר לטפל בדברים קרוב לבית היום. אני עובד בבית החולים פוריה בטבריה שבו יש את חדר הצנתורים להפרעות קצב לב הכי מתקדם בכל הארץ כיום. אם תרצה להתייעץ באופן מקיף אתה מוזמן ליצור קשר.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו