רפרוף פרוזדורים - דופק מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפרוף פרוזדורים - דופק מהיר
    פז
    14/06/2018

שלום וברכה!

אני בן 35 שוקל 111 ק"ג בריא בד"כ, עם כולסטרול תקין וטרגליצרידים גבוהים (367), בסוף השבוע שעבר הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה בעקבות דופק מהיר 95-100 במנוחה, נשלחתי לבדיקת אא"ג שהראתה שיש לי פרפור, נשלחתי לאקו שיצא תקין שגם בו היה ניכר שעל כל שתי פעימות הלב שולף עוד אחת...

רופא המשפחה נתן לי תרופה בשם קרדילוק (נראה לי 2.5 מ"ג), על מנת להאט את קצב הלב.

הבנתי מהרופא משפחה שהתרופה לא מסדרת את הקצב, רק מאטה את הדופק. אם כך מה בעצם עושה התרופה, מה התועלת שלה? או במילים אחרות מה הסיכון באי נטילת התרופה? לשם מה אני צריך ליטול את התרופה אם אני מרגיש מצוין, אין לי שום תחושה רעה, לחץ דם תקין, תפקודי בלוטת התריס תקינים, עדיין מסוכן לא לקחת טיפול תרופתי?

אשמח למעט הסבר, כי יצאתי מרופא המשפחה לא ברור ומתוסכל.

בתודה מראש,
    פז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קובץ מצורף

פז
    14/06/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    20/06/2018

פז שלום,
    פרפור פרוזדורים היא הפרעת קצב לב שכיחה שהארעות שלך עולה עם הגיל. הפרפור בעצם מכניס את הפרוזדורים (מדורי הלב העליונים) למין סערה חשמלית של 350-400 פעימות לא סדירות בדקה. לשמחתנו הכבל שמחבר חשמלית בין הקומה העליונה לתחתונה בליבנו לא יכול להעביר חשמל כל כך מהר ולכן הדופק שנמדד (שהוא הקצב התכווצות של המדורים התחתונים (החדרים) נדיר שיהיה מעל 160, למרות שבצעירים זה יכול להגיע לדפקים גם יותר גבוהים.
    הבעיה העיקרית עם הפרפור היא הסיכון להיווצרות קרישי דם בלב שיכולים לגרום לארוע מוחי. במטופל צעיר כמוך וללא מחלות רקע למעט עודף משקל ושומני הדם, הסיכון לארוע מוחי קטן מאוד ולא מצדיק שום טיפול מונע. הצד השני של הפרפור הוא עד כמה הוא ״מציק״. יש אנשים שלא מרגישים אותו ויש כאלה שהוא משגע אותם. בשל גילך הצעיר מאוד, לא נראה לי הגיוני להשאיר אותך בקצב לב לא תקין של פרפור כי בעצם לאורך זמן הוא יגרום לשינויים וצלקות בליבך והקרדילוק לא יעזור בעניין. אני ממליץ לך בחום להתיעץ עם מומחה בתחום, אתה מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר שתבחר, כדי לקבל החלטות לגבי מה עושים. אין ספק שבינתיים הדבר החשוב לעשות הוא לטפל בגורמי הסיכון לפרפור בהם עודף המשקל שלך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו