פעימות מוקדמות חרדות וסטרס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות מוקדמות חרדות וסטרס
    אנונימית
    20/06/2018

בס"ד

שלום רב דוק,

בת 33 בריאה בדרך כלל ברוך השם.
    מגיל 18 התחיל תופעת הםעימות המוקדמות.
    סובלת מחרדות וסטרס.
    בעקבות החרדות הייתי ב 12 שנה האחרונים לפחות 50 פעם בחדרי מיון.
    לפניי שנתיים שלוש בערך פלוס מינוס עברתי בירור אקו לב תקין שמהלכו היה םעימה מוקדמת והרוםא מאר שזה כלום.הולטר 24 שעות נצפה םעימה בודדת 1 ממקור על חדרי.בדיקת מאמץ תקינה.א ק.ג כל שבוע בגלל החרדות.טרופונין תקין בכל םעם שמגיע למיון.
    ב 3 שנים האחרונות היו 4 או 5 אירועים של פעימות מוקדמות בצרורות בהתקך הראשון היה לפחות 40 ברצף בשני גם איזה 30 ו בפעמים האחרות 15 20...היום היה 10 ברצף.מודה ומתוודה שסובלת מחרדות סטרס איומים ולא מטופלת.

להלן השאלות שלי;
    האם חרדה לעיתים היא זו שמזמנת את אירועי פעימות המוקדמות?
    האם חרדה וסטרס ומספיקק שבאה פעימה אחת נבהלים ממנה ואז הם גוררות עוד 10 איתם מהפחד?כי אחריי שהן מפסיקות יש דופק מהיר שבעצם מגיע מהחרדה בזמן שהיה את הפעימות מוקדמות.
    הטם זה מסוכן שהן ברצף ?(לא קורה כל יום אבל יש התקםים כאלה בכל כמה חודשים תלוי במצב הנפשי בדרך כלל בתקופות יותר מתוחות)
    בגדול מרגישה אותם לפעמים יום כן יום לא אולי 5 עד 10 ביום לפעמים נעלמות לחודש חודשיים בתקופות רגועות.
    קרדיוחוג האחרון שנפגשתי איתו אגב הוא מכאן מהפורום דוקטור רוברט הפנר אם אני לא טועה טען שאין בעיה לבבית והכל תקין לפניי בערך 4 שנים שבדק לי בדיקת מאמץ.
    הבעיה שהן מגיעו ברצף שם הפחד הגדול.אבל אם אני נזכרת באירועי הרצף הייתי כשעה שעתיים לפניי במתח וסטרס גדולים

בבקשה דוקטור נסה להרגיע אותי אני בלחץ.
    נ.ב אחריי כל אירוע שהיה ברצף 30 או 49 פעימות ישר הגעתי למיון ואמרו שהכל תקין לאחר טרופונין וא.ק.ג וצילום רנטגן.
    הממצא הילידי שיש לי כל הזמן בא.ק.ג וזה שנים ככה גלי t הפוכים ב L3 ותמיד הרופא אמר שזה תקין.

תודה רבה

מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    20/06/2018

מורן שלום,
    באופן כללי, פעימות מוקדמות ואפילו צרורות של מה שקרוי "טכיקרדיה חדרית״ (פעימות בצרורות) קצרות כפי שתיארת אינן מסוכנות בדרך כלל במטופלים עם לב תקין מבחינה מבנית. עם זאת, הן יכולות לעיתים קרובות לגרום לתסמינים לא נעימים ולחרדה משמעותית בחלק מהמטופלים. על כן הטיפול בהפרעות קצב לב מסוג זה, הוא בד״כ נועד בעיקרו לשיפור בתסמינים. בהחלט מתח וסטרס יכולים ״לעודד״ את הפרעות הקצב בשל ההורמונים והחומרים שהגוף מפריש במצבי סטרס. אין ספק שכאשר מדובר בבעיה שמריצה אותך למיון בממוצע אחת ל-3 חודשים, יש צורך לברר את העניין לעומק ולשקול טיפול שימנע ארועים מסוג זה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה שעוררה בי שאלה נוספת

מורן
    20/06/2018

תודה דוקטור על התגובה.
    אבל עשיתי 3 פעמים אקו לב בעשור האחרון א.ק.ג כל יומים.פגשתי לפחות 4 קרדיולוגים פלוס מאות רופאים שטענו שהלב תקין פיקס.
    מה שמריץ אותי למיון זה התקפי חרדה באופן כללי ללא קשר לפעימות מוקדמות.התקפי פעימות מוקדמות הקפיצות האלה בלב שבאות לפעמים ברצף קרו רק אירועים בודדים שנמשכו גם דקות ומיד הלכתי למיון ואמרו שתקין.
    הסטרס ותקופות מתוחות וחרדתיות מגבירות את כמותן ויכולות להגיע בצרורות?אתן דוגמא.
    היום הייתי בדרך לעבודה חדשה ןהייתי אמורה לקבל רכב על הילוכים (לא רגילה לנהוג בהילוכים) ומהבוקר קמתי עם חששות שחלילה אעשה תאונה או לא אסתגל להילוכים וכו...ואז בדרך לעבודה היה לי איזה 10 פעימות מוקדמות שבאו אחת אחריי השניה נכנסתי ללחץ עוד יותר והחל דופק מהיר וסחרחורות אחריי שהפעימות מוקדמות נגמרו.ואז לקחתי איזה רבע בצד עשיתי נשימות וזה עבר.כמובן שאמרתי להם שאני לא רוצה לעבוד שם.
    השאלה עם זה יכול לקרות בחרדה מודעת לא מודעת סטרס ולחץ פנימי.כי זה קשה לחיות בתחושה כאילו יש לך בעיה לבבית ואין לך.אבל הסימפטומים של פעימות מוקדמות גורמות לך לא להאמין שאין לך משהו בעיקר שהם באות מידי פעם אחת אחריי השניה.או באמצע אוכל או בזמן שמחה או כעס וכו...הורס את החיים הדבר הזנ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תקרא רק מה שכתבתי בתגובה השניה

מורן
    20/06/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להתחיל טיפול בחרדה

מורן
    20/06/2018

הרופא פסיכאטר אמר לי לקחת או פבוקסיל או לוסרל שתיהם מקבוצת ssri נגד חרדה.
    האם זה אפשרי לקחת שיש פעימות מוקדמות?
    אני רוצה לטפל בחרדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    30/06/2018

ראשית, אין בעיה עקרונית עם התרופות שהזכרת מבחינת הפעימות המוקדמות. כן כדאי שהרופא שלך יתרשם מהאק״ג המלא לפני התחלת הטיפול. מבחינת מה שכתב מוקדם יותר לגבי החרדה, יש לא מעט אנשים עם התקפי חרדה, ואין להם פעימות מוקדמות תוך כדי ובטח לא צרורות שלהן. לך כן יש הפרעה חשמלית שגורמת לפעימות אלו וככל הנראה מחמירה במצבי סטרס וחרדה. זאת ככה״נ לא בעיה חמורה שכן כפי שכתבתי קודם פעימות מוקדמות ואפילו צרורות שלהן אינן מסוכנים בד״כ במטופלים עם לב תקין מבנית. כדאי לבדוק את הדברים לעומק ולהחליט מה עושים.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו