מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות הולטר והפרעת קצבשרי24/06/2018
שלום
הנני בחורה בת 55
לפני שבוע היה לי פרפור פרוזדורים ונשלחתי להולטר.מעת לעת יש לי כאבים בלב בלילה המעירים אותי.
נשלחתי להולטר ואלו התוצאות:
קצב לב מינימלי 37 מקסימלי 114 ממוצע 50
הפרעות קצב חדריות 58
הפרעות קצב על חדריות 491
54 זוגות עליותיות
8 אירועים טכיקרדיה על חדרית 5 פעימות בקצב עד 125 פע בדקה.
הפרעות הולכה-לא
שינויי ST לא
מה אומרת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן30/06/2018שרי שלום,
ראשית בדיקת ההולטר היא בסה״כ תקינה. לכולנו הדופק יורד די משמעותית (כן גם לערכים של 37) בשעות הלילה, ולכולנו יש פעימות מוקדמות בודדות והתדירות שלהם אצלך אינה גבוהה במיוחד (<1%). גם ארועי הטכיקרדיה הקצרים הינם שכיחים מאוד ואני מניח שאת לא מרגישה אותם כלל ואין צורך לטפל בהם.
עם זאת, ברגע שהיה תיעוד של פרפור פרוזדורים, ההתיחסות אליך צריכה להיות כמישהי שסובלת מ״פרפור פרוזדורים התקפי״. מטבע הפרעת הקצב הזאת, פעמים רבות המטופלים עושים הולטר של 24 או 48 שעות או אפילו ניטור של חודש ימים ללא תיעוד הפרעת הקצב ועדיין ההתיחסות אליך צריכה להיות שונה ממישהי שלא תועד אצלה פרפור פרוזדורים.
ישנם שני נושאים נפרדים שצריך לתת עליהם את הדעת במטופלים עם פרפור התקפי. האחד הוא הסיכון לקרישי דם שעלולים לגרום לארועים מוחיים (תלוי בגורמי הסיכון השונים). השני הוא התסמינים בזמן פרפור פרוזדורים והטיפול בהפחתתם. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום פרפור הפרוזדורים להתייעצות והחלטות לגבי צורך בהמשך טיפול.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)