טיפול אבלציה לפירפור פרוזדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אבלציה לפירפור פרוזדורים
    nicola
    12/08/2018

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . אני גם לוקח ראפטה לכולסטרול 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . לעומת האבלציה של הריפרוף שעשיתי ללא חשש , אבלציית הפירפור מאוד מפחידה אותי . קראתי
    מאמרים בחו"ל על הצלחה של 70-75% ואם והיה וצריך אבלציה פעם שנייה , זה מגיע לרמת הצלחה של 90% . לצערי התדירות של הפירפור אצלי מאוד לא סדיר . יכול להיות לי פירפור כל השבוע כמעט , מנוחה של שבוע ופתאום כל יומיים וחוזר חלילה . הפירפור נא בין 45-150 פעימות , למשך כ-30 דקות . אשמח אם תוכל "להרגיע אותי"... תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    19/08/2018

ניקולה שלום,
    על תקן ה״מרגיע״ אני יכול להגיד לך שאבלציה של פרפור פרוזדורים בידיים מנוסות ועם הציוד המיטבי הינה פעולה בטוחה מאוד יחסית. כמו כל פעולה פולשנית ישנו סיכון נמוך לסיבוכים אך לאחר 20 שנות ביצוע ומחקר על פעולות מסוג זה, אנחנו יודעים היום לבצע אותן עם יעילות טובה ובטיחות גבוהה מאוד. המספרים שציינת הם נכונים. בניגוד לאבלציית רפרוף פרוזדורים שסיכויי ההמלחה שלה במניעת רפרוף פרוזדורים טיפוסי הינם כ-95%, פע האחוזים הם נמוכים יותר בשל האופי של הפרפור שיכול לבוא ממקומות שונים, וגם המורכבות הטכנית של בידוד האיזורים הרלוונטיים יחסית לביצוע ״קו צריבה״ פשוט יחסית ברפרוף פרוזדורים. בכל מקרה, במקרה שלך, אין ספק שלאור הכשלון עם סוטלול, השלב הבא בלנסות ולשמור עליך בקצב סינוס היא האבלציה. בהצלחה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו