תוצאות של הולטר לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות של הולטר לב
    אלי
    29/08/2018

שלום,
    שמתי את השאלה גם בפורום קרדיולוגיה בטעות.
    גבר בן 69. ביצעתי בדיקת הולטר לב לאחר שכבר זמן רב מרגיש בעיקר בערב חולשה, דופק נמוך, עירפול ולפעמים כמעט עילפון. אק"ג בקופ"ח הראה הפעימות חדריות מוקדמות. לפני שנים רבות אובחנו לי אי ספקיקה קלה עד בינונית במסתם. קבעתי תור לקרדיולוג אבל לא מיידי. רוצה לדעת אם יש דחיפות להמשך טיפול כי התוצאות נראות לי לא טובות. מה המשמעות שלהן?
    תוצאות ההולטר:
    קצב: סינוס
    מהירות מינימלית - 56
    מהירות מקסימלית- 92
    ממוצעת- 68

הפרעות חדריות PVC'S: בכמות מרובה מאוד, 40260 בהקלטה. 5 צמדים
    הפרעות קצב על חדריות APC'S : בכמות נדירה, 11 בהקלטה
    2 צרורות של טכיקרדיה אטריאלית, עד מהירות של 146 לדקה
    שינויים משמעותיים בקטע ST : אין

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של הולטר לב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    29/08/2018

אלי שלום,
    בהחלט כמות נכבדת שכזו של פעימות מוקדמות עלולה לגרום לבעיות משמעותיות ויש צורך לטפל בהן. ממליץ מאוד להתייעץ עם מומחה בתחום שיתרשם מהדברים בצורה מעמיקה בהקדם וימליץ על הטיפול. כמות כזאת של פעימות מוקדמות עלולה לפגוע בתפקוד הלב על כן הייתי ממליץ גם לעשות בדיקת אקו לב בהקדם כדי להתרשם מתפקודו. גם הייתי ממליץ שתיגש למומחה להפרעות קצב לב ולא לקרדיולוג כללי, שכן פעמים רבות, פעימות אלו, בכמות כזאת, לא מגיבות באופן משמעותי לטיפול תרופתי, ויש צורך לשקול ביצוע צריבת המקור שלהן בפעולה צנתורים שיעילה מאוד לעניינים מסוג זה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף לטפל מיידית

אלי
    30/08/2018

מאחר שמרגיש חולשה ולפעמים כמעט התעלפות - ניתן לדעתך לחכות על לתור למומחה הפרעות קצב או שעדיף להתאשפז מיידית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    08/09/2018

אלי שלום,
    ממליץ לגשת לרופא המטפל שיחליט מה דחיפות העניין לאחר בחינת אק״ג, בדיקה גופנית וכו׳.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו