הפרעת קצב , אנמיה ומדללים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קצב , אנמיה ומדללים
    alona
    28/11/2018

שלום רב
    אבי בן 80 בקירוב.
    עבר בשנה שעברה החלפת מסתם tavi, סכרת מאוזנת ופרפור פרוזדורים שהתגלה לדעתי רק לאחר החלפת המסתם.
    לפני כחודשיים אושפז בבי"הח בשל דימום רקטלי ואנמיה
    הופסק השימוש במדללים (נטל פלויקס ופרדקסה יחד!) וקיבל עירוויי דם וברזל. ביצע קולונסקופיה שהציגה ממצא דיברטיקוליזוסיס וטחורים. גסטרו - תקין. באשפוז אי ספיקת כליות קלה. לא ברור לי האם על רקע המצב או האם כרוני ( לא ידוע לי על בעיה כזו)
    כעת הומלץ לו לקבל במקום פרדקסה ופלויקס האפשרויות הבאות : 1. פרדקסה 2. אלוויקס 3. צנתור העלייה ( אוזנית..) על מנת למנוע קרישי דם והורדת הצורך בתרופות מדללי דם

האם אכן האלויקס יעיל יותר במקרה של בעיות בדרכי עיכול ?
    האם "בטיחותי" /בעל וותק ?
    האם מתאים בהנחה והפרעת הקצב "חדשה" והתעוררה לאחר החלפת המסתם ? אולי לכך קשר.

אשמח לכל הארה והבנה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב , אנמיה ומדללים

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/12/2018

אלונה שלום,
    מדובר במקרה מורכב. אתיחס בנקודות:
    1) אין לי ספק שהפרפור לא קשור להשתלת המסתם TAVI
    2) בהחלט ייתכן והדמם נבע משילוב של שתי תרופות לדילול הדם, פרדקסה+פלויקס.
    3) למרות שאפשר תיאורתית להוריד את הפלויקס ולנסות פרדקסה בלבד, מבחינת דמם ממערכת העיכוב אליקוויס נראה בטוח יותר.
    4) זה לא שהוא יותר ״יעיל״ או ״בעל ותק״ אך הוא ככה״נ יותר בטוח מבחינת הסיכון לדמם ממערכת העיכול.
    5) כדאי שתהיו במעקב של מומחה הפרעות קצב לב שגם עוסק בפעולות ״סגירת האוזנית בצנתור״, למקרה של הישנות דמם והצורך בביצוע הצנתור שציינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו