כאבים בחזה שבאים וחולפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה שבאים וחולפים
    דינה
    08/12/2018

שלום ושבוע טוב!אני בת 56.מטופלת ע"י קרדילוק 1.25 מ"ג ואמלו 5 מ"ג ליתר לחץ דם.
    לאחרונה מרגישה כאבים בחזה שבאים וחולפים(ממש נקודתיים).לחץ דם מאוזן,א.ק.ג. סינוס.
    דופק בבוקר 52 ,עולה במהלך היום עד ל62-65.
    רופא המשפחה המליץ להפסיק את הטיפול בקרדילוק.היום -10 ימים אחרי הפסקת הטיפול והדופק בכל זאת נע בין 55 לבין 62.
    חשוב לציין שגם בשנים הקודמות הופיעו לי כאבים בחזה .
    בדיקת הולטרה אחרונה נעשתה לפני שנה ושם הדופק נע בין 52 לבין 99.הדופק הממוצע 68.
    באוגוסט 2018 עשיתי אקו שהיה תקין פרט ליתר לחץ ראיתי -38
    בספטמבר 2018 עשיתי מיפוי לב והוא היה תקין.
    הייתי מעוניינת לדעת:
    1. האם במצב המתואר היה צורך להפסיק את הטיפול בקרדילוק?
    2. האם יש צורך בבירור הדופק פרט למה שנעשה השנה?הולטר חוזר או בדיקה נוספת?
    3.האם ירידה בדופק מעידה על בעיה כלשהי?
    תודה רבה.
    בברכה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה שבאים וחולפים

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    16/12/2018

דינה שלום,
    המינון הנמוך מאוד של הקרדילוק שנטלת אינה עושה הרבה ללחץ הדם ונוכחת לדעת שגם לא ממש עושה הרבה לדופק שלא השתנה משמעותית מאז הפסקתו. ההולטר שלך נשמע תקין, עם טווח דופק טוב. טוב לדעת שגם אקו לב ומיפוי היו תקינים. על כן הסבירות למחלה משמעותית בכלי הדם של הלב נמוכה. אם לא התעלפת בעבר אין צורך בבדיקות נוספות מעבר לכך לדופק. במידה ואת ממשיכה להרגיש כאבים בחזה, כן יהיה צורך להשלים בירור לכיוון זה והייתי ממליץ לשקול יחד עם הקרדיולוג שלך ״צנתור וירטואלי״.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו