לפני כשעתיים עברתי צריבה. אני בת 78.

מנהל הפורום

ד״ר גיא רוזן
ד״ר גיא רוזן
לקביעת תור אצל ד״ר גיא רוזן ללא פרסום בפורום
 
  • לפני כשעתיים עברתי צריבה. אני בת 78.
    שושנה
    15/03/2019

    הפרפור המשיך ואני נאלצת לקחת טמבוקור מאחר והפרפור חזר, המנתח התיעץ עם הפרופסור אם לחזור על הפעולה והחליטו שלא ואקח תרופה בשם טמבוקור, אני בבקורת ואני בסדר. השאלה שלי היא האם תרופה זו מוגבלת בשנים ומפסיקה לפעול? מה הסיכון בתרופה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    19/03/2019

    אם אכן כפי שאני מבין הפעולה הייתה ממש לאחרונה, אזי 3 חודשים ראשונים אחרי הפעולה יכולות להיות הפרעות קצב לב והדבר לא בהכרח מעיד על כשלון הפעולה לטווח ארוך. בחודשים אלו בדרך כלל ממשיכים את הטיפול התרופתי נגד פרפור ולאחר 3 חודשים ניתן לשקול את הפסקתו. בהנחה שמבנה ליבך תקין ואין לך מחלה של כלי הדם של הלב, טמבוקור זאת תרופה בטוחה. יעילות התרופה מוגבלת לכ-35% ואכן לרוב, היא בסופו של יום לא מצליחה להחזיק את המטופל בקצב סינוס תקין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


