אי ספיקת לב ובירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת לב ובירור
    עירית
    14/04/2019

אבי כבן 80 מחלה כלילית מ 1996 אז mi ואח"כ cabg עם השקת lad-lima ווריד ל pda
    ב 2017 התפתחות אי ספיקת לב והיצרות אורטלית קשה. אובחן paf עבר tavi ובהמשך הוחל pradaxa יחד עם plavix ופוסיד.
    ב 11/2018 דימום רקטלי וירידה המוגלובין.
    הפסיקו פרדקסה ושינו ל eliquis ללא פלויקס.
    ב 1/2019 עברpta ל sfa שמאל
    אקג 12/2018 סינוס lbbb או פרפור עליות
    אקו הפרעה בינונית בתפקוד חדר שמאל ef 35-40% עם תפקוד תקין של תותב אורטלי mr קל בינוני לחצי מילוי גבוהים, י"לד ריאתי, תפקוד מופחת של חדר ימין, הרחבת עליות.

אני פונה בשאלה למי על אבי לפנות על מנת לבדוק את הדרך היעילהה עבורו למניעת התדרדרות

בשנה וחצי האחרונה חוזר לבתי חולים לאשפוזים אם בשל כאבים עזים בכף הרגל או בשל קוצר נשימה
    מתאר חולשה קיצונית וחוסר אפשרות לביצוע מאמץ או הליכה ללא מנוחה.

האם מלבד הטיפול התרופתי יש מה לעשות מבחינת עזרה עבורו ?
    האם קוצב עלול לשפר קצת את מצבו ?

הוא ממש נחלש וקשה לי לראותו מבלי יכולת לעשות את המקסימום עבורו !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת לב ובירור

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    28/04/2019

עירית שלום,
    אני מבין את מצבך הלא פשוט. לאבא אכן מס׳ בעיות רפואיות שיכולות להחליש מאוד. שמח שה-TAVI פתר את הבעיה של ההיצרות האורטלית הקשה שלכשעצמה יכולה לגרום להרבה צרות. האם זה נכון לנחש שלפני ביצוע TAVI עשו לו צנתור ״רגיל״ וראו שאין סתימות חדשות? אם אכן כך הדבר אז השאלה הבאה היא כמה מהיר הדופק שלו עם הפרפור ועד כמה זה מקשה על הלב שלו שלא מתפקד בצורה אופטימלית.
    אין לי את מלוא הנתונים כמו למשל הכרונולוגיה של ירידה בתפקוד הלב שלו וסיבתה. הייתי ממליץ על מעקב קרדיולוג מומחה לאי ספיקת לב לאיזון מתמשך והתייעצות עם מומחה להפרעות קצב לב לעניין הפרפור וצורך בהתערבות כלשהיא מבחינת קצב הלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו