בדיקת מאמץ ומשמעותה- בירור

מנהל הפורום

ד״ר גיא רוזן
ד״ר גיא רוזן
לקביעת תור אצל ד״ר גיא רוזן ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקת מאמץ ומשמעותה- בירור
    אלעד
    03/05/2019

    שלום רב דוקטור
    אני בן 31 גובה 1.70 שוקל 86 עודף משקל של 14 ק"ג בעבר גם הנתונים הגופניים משקל וכו היו טובים יותר
    בעבר הרחוק רצתי שנים בחודשים האחרונים לא רצתי כלל הכושר הגופני שלי ירוד אני יודע, בעבר היה לי כושר גופני מעולה פניתי מיוזמתי דרך הרופא משפחה למבחן מאמץ ארגומטריה עקב כך שחזרתי לרוץ והרגשתי מן תעוקת חזה בריצה במאמץ... בדיקות דם תריסיות צילום חזה אקו דופלר במנוחה ועוד בדיקות כלליות שעשיתי לאחרונה תקינות דופק ממוצע במנוחה 80-88 הרבה פעמים גם דופק פתאומי של 100 עד 130 שאובחן כסינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות הייתי שמח לדעתך לגביי הנתונים של המבחן מאמץ ארגומטריה

    לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על:
    סיכום: ביצע 7 דקות מאמץ לפי פרוטוקול ברוס הגיע לקצב לב מירבי של 190 לדקה 101 % מדופק המטרה ול.ד 160/90 אין אריטמיה אין התפתחות של הפרעת הולכה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים
    הערות מבצע הבדיקה:
    כושר גופני ירוד תגובה נורמוטנסיבית אין סימני איסכמיה מיוקרדיאלית באקג במאמץ
    אני יודע שאני לא בכושר גופני לעומת פעם וגם הבדיקה אומרת את זה, אבל האם לפי הבדיקה מותר לי לעסוק בספורט? ריצה ? אין בעיה של אספקה של דם ללב? לשריר הלב ? מה זה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים? אין הפרעות איסכמיה ?
    אשמח לתשובתך תודה גדולה מראש..
    אציין רק שלפני שלוש שנים שהייתי בכושר מעולה הבדיקת ארגומטריה שעשיתי הייתה מצויינת נמשכה ש12 וחצי דקות
    שונה לחלוטין מהבדיקה הזאת הגעתי לשלב 5 בה שבבדיקה הזאת בקושי ל3 כי לא הייתי פעיל בחודשים האחרונים הדפקים הלחצי דם היו שונים.. אשמח אבל לתשובתך לשאלותיי לגביי הבדיקה הזאת
    אני יודע שאני לא בכושר גופני לעומת פעם וגם הבדיקה אומרת את זה, אבל האם לפי הבדיקה מותר לי לעסוק בספורט? ריצה ? אין בעיה של אספקה של דם ללב? לשריר הלב ? מה זה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים? אין הפרעות איסכמיה ? תודה גדולה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    13/05/2019

    אלעד שלום,
    מדובר בבדיקה תקינה לחלוטין. צניחות ST מינימליות בתבנית עולה זה משהו שרואים אצל רוב הנבדקים ולא מדובר בממצא חריג. בהנחה של היעדר סיבות אחרות להימנע מעיסוק בספורט, לא צריכה להיות מניעה מעיסוק בכל סוגי הספורט.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


