מיואש ומבוהל , הפרעת קצב לא מובנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואש ומבוהל , הפרעת קצב לא מובנת
    גוי
    08/06/2019

שלום פרופסור
    בן 37 מעשן בריא לא נטל תרופות , כמה שבועיים אני מתלונן על הרגשה של פרפור בלב , של 2או 3 שניות הרגשה של 3 או 4 פעימות אחת בתוך השניה כאילו הלב דופק על סתם ומפרפר, הרגשה של סחרור חנק בגרון כאבים בחזה , עשיתי אגג השבוע תקין לא מצאו כלום , שלח אותי לאקו גם תקין לפני 3 חודשיים בדיקת מאמץ שגרתית גם תקין , היום בעבודה שלי הייתי במאמץ גבוה ועצבני בעבודה הרגשתי את הדופק על 200 דפיקות לא יכלתי לעמוד על הרגליים כמעט התעלפתי , לקחתי כדור לוריוון חצי כדור וזה עזר לי , אבל נשארתי עם כאבי רגליים וידיים מהתופעה, הלכתי לבית חולים קצב סינוס 64 ולא מצאו כלום , אמרו לי שזה יכול להיות פרפור פרוזדורים, שתי ההפרעות האלה גורמים לי לא לישון בלילה , לציין שהייתי מטופל כמה שנים בכדורים נגד חרדה והם העלימו לי את כל התופעות האלה , אחרי 10 שנים החלטתי שאני מפסיד הכל לאחר הפסקה של חצי שנה חזרו לי כל ההפרעות בקצב הלב בצורה עוד יותר קשה ,
    בנתיים ממתין לבדיקת הולטר שצריך לעשות , ב2004 עשיתי הולטר והיה לי אקסטרא סיסטולה ו pr מקוצר 0.11
    האם אני עובר פרפור פרוזדורים דר , ? האם אני בכיוון להפרעה קצב מסוכנת , פרפור פרוזדורים מופיע לכמה שניות בודדות ונעלם ? הדופק לא עולה פשוט הרגשה של 4 או 5 פעימות במכה אחת,
    סליחה על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה לא עונים לשאלה שלי דר?

גוי
    09/06/2019

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    09/06/2019

קודם כל, התלונות שאתה מתאר לא מתאימות לפרפור, אלא יותר לפעימות מוקדמות (אקסטרה-סיסטולי). אפילו אם נניח שהיה לך פרפור, במקרה של בחור צעיר ללא מחלות רקע (אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך מחלות כרוניות), הסיכון האמיתי של פרפור (סיכון לארועים מוחיים) שואף לאפס באנשים שמוך. בקיצור, מהתיאור שמסרת לא נראה שיש לך מה לדאוג, הטיפול בחרדה יכול לעזור. ובכל מקרה כדאי להיבדק ע״י קרדיולוג שיוודא על בסיס התיק הרפואי שלך שאכן כך הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו